Fokus by the patientFredagens første navn på Copenhell 2013 er dansk – nemlig By The Patient. Og du skal møde op, skal du!

By The Patient er et af de navne i Danmark, der har formatet, lyden og potentialet til at være en af de helt store spillere på den udenlandske metalscene! Efter de to EP’er “The Carcass Monologue” (2008) og “Catenation Of Adversity” (2009) udgav By The Patient i 2010 debutpladen “Servants”, der straks bevidnede om at de var et band man skulle holde øje med! Det var dog først da de udgav den seneste plade “Premonitions” (læs anmeldelse HER) – i øvrigt en af de bedste udgivelser det år – fra 2012, at det stod klart hvad vi havde med at gøre her!

De skiftede den ret amerikaniserede dødsmetal-lyd fra de første EP’er og “Servants” ud, med et mere nordisk lydbillede, hvor især storladne black metalliske lydflader prægede udtrykket i albummet! Efter min personlige mening var det et helt rigtigt valg at tage, og By The Patient er dagen idag et af de mest spændende bands på den danske metalscene.

I starten af 2013 blev By The Patient udvalgt til at spille til “When Copenhell Freezes Over”, en live-showcase hvor folk fra bl.a. Copenhell udvalgte de metal-bands fra Danmark der er værd at holde øje med for tiden (andre bands talte bl.a. Helhorse, Vanir, The Psyke Project og Scarred By Beauty) – Læs reportage HER.

For nyligt blev EP’en “Afterbirth” udgivet – og de viser stadig tænder!

By The Patient er første band der spiller fredagen op på Copenhell – de spiller nemlig på Pandæmonium scenen kl 14:30! Så nu har du en god grund til at skride tidligt fra arbejdet!

Links:

By The Patient band-profil

Facebook-side