Fokus SabatonSvenske Sabaton er det første power metal band til at betræde en scene på Copenhell nogensinde -noget vi er rigtig mange der har set frem til! Bandet med 6 udgivelser på bagen er garant for en omgang krigerisk bombastisk power metal med utrolig fængende melodier.

Sabaton blev dannet i 1999, med Joakim Brodén karakteristiske mørke røst i front, men først i 2005 udkom bandets længeventede debut Primo Victoria. Det kommer efterhånden ikke længere som nogen overraskelse, at Sabaton først og fremmest er et temaorienteret band, der i deres lyrik beskriver historiske krige, der har været udkæmpet overalt i verden.

På Sabaton’s seneste udgivelse Carolus Rex har svenskerne taget udgangspunkt i deres egen historie med fokus på The Great Nordic War, der blev udspillet under Kong Karl d. 12’s imperium i Sverige. Udgivelsen behandler emner som beskrivelser af det svenske imperium der udsprang fra 1561–1721, kongens død og krige mellem Danmark og Sverige. Hvis man vil vide mere om dette så læs mit seneste interview med sanger Joakim Brodén, da bandet gæstede Amager Bio sidste år.

De musikalske højdepunkter er der mange af på Carolus Rex, hvor den bedste dog er titelnummeret, den storslåede Carolus Rex.

Efter udgivelsen af Carolus Rex i 2012 valgte bandets to guitarister, Oskar Montelius og Rikard Sundén, trommeslager Daniel Mullback samt keyboard-spiller Daniel Mÿhr, at forlade Sabaton til fordel for deres nye band Civil War. Et underligt valg hvis du spørger mig, da Civil War på ingen måde når op på side af Sabaton. Sabaton har dog fortsat i en ny opsætning og jeg skal lige love for, at svenskerne ikke er blevet mindre underholdene på livefronten af den grund.

Det beviste de ved deres seneste koncert i Danmark i Amager Bio, på den forsat igangværende The Swedish Empire Tour, som jo så nu også bringer dem til Copenhell og en måned efter et supportjob for Iron Maiden i Malmø!

Sabaton er et forrygende liveband og et perfekt afbræk i den ellers så hårde metal man kan opleve på Copenhell. Jeg er ikke i tvivl om, at Sabaton kommer til at levere en af de største fester på Copenhell, med deres storslåede power metal!

Copenhell bandprofil:  

http://copenhell.dk/artists/sabaton/