Lovebites på Roskilde Festival 2024. Foto: Weiss

Lovebites på Roskilde Festival 2024. Foto: Weiss

Så skete det endelig! Ikke siden 2001 med Stratovarius og Hammerfall har der været rendyrket power metal på Roskildes program! I dag trådte 5 vilde japanske kvinder op på scenen og gav alle os med hang til hurtige soloer, dobbeltpedaler, store hooks og clean vokaler det vi kom efter!

 

Lovebites har taget den melodiske metalverden med storm, så at de netop spiller på Roskilde Festivalen er et møghamrende sejt scoop og viser at festivalen i Roskilde fortsat har fingeren på pulsen, når det kommer til alle typer af ny metal! Om det er obskur undergrunds hardcore fra Mellemøsten eller melodisk power metal fra Japan. Roskilde er nysgerrige. Og det var deres publikum heldigvis også denne torsdag eftermiddag.

Jeg skal da gerne indrømme at jeg var nervøs for fremmødet inden showstart. Det kræver sin kvinde at åbne festivalens store open air scene, Eos, kl 13.30 efter 3 timer med massiv regn.

Men regnen stoppede og de 5 japanere samlede en rigtig, rigtig flot skare af nysgerrige og potentielle nye fans foran scenen allerede inden showstart.

Og SÅ gik de ellers i gang. Klædt i hvide kjoler og med høje hæle. Lyden var høj, massiv og – ja – storslået. Præcis hvad den skulle være til lige præcis den her type af koncert.

Lovebites har taget hjemlandet med storm og spiller i store arenaer i Japan. I Europa er bandet nu stille og roligt begyndt at turnere mere og mere. Sidst jeg så dem var f.eks for blot en uge siden på Hellfests hovedscene foran 30.000 fans. Så mange var vi ikke i Roskilde. Men mindre kunne også gøre det. Det var jo for pokker bandets første koncert herhjemme. Men det bliver uden tvivl ikke den sidste bedømt på reaktionerne under koncerten.

Vi fik alt hvad det heltemodige power metal hjerte kan begære. Lækre leads fra guitaristerne Midori og Miyako, galoperende bas fra Fami, fræsende dobbeltpedaler fra den imponerende velspillende (i høje hæle FFS?!) trommeslager Haruna. Og så naturligvis high pitch vokalen leveret af sangerinde Asami.

Lovebites spiller imponerende godt. De køre stilen fuldt ud og giver den samtidig et forfriskende nyt lydmæssigt touch.

De havde en svær tid. At vække et morgentræt publikum på Roskilde, der havde ligget i dvale indtil regnen stoppede er ikke let. Men med baskere som “Holy War” og “Judgement Day” kunne Lovebites runde deres turné af på Roskilde med en sikkerhed om, at de i hvert fald har fundet nye fans i dag.

Køen til merchandiseboden ved siden af scene var lang efter koncerten. Det må i sig selv være et godt tegn. Og jeg blev bare atter forsikret om at power metal altså sagtens kan virke på Roskilde Festivalen, hvis bare man tør kaste sig ud i det.

Tak for den oplevelse til både Lovebites og Roskilde Festivalen! Vi har ikke mange af disse herhjemme!