De danske dødsmetallere i By The Patient viser med ét, hvorfor “den svære to’er” blot er en dårlig undskyldning

By The Patient er virkeligt et af de bands som vi tror på herhjemme.. Eller i det mindste bør tro på.. I en række af lovende danske dødsmetalbands såsom Dawn Of Demise, Corpus Mortale, Cerekloth, Undergang og Crocell, så er By The Patient klart et af de stærkeste kort vi har på hånden, hvis vi taler om den sagnomspundne puritaner-død, der ikke nødvendigvis trækker på mere moderne referencer.
Udover det, har de også på et imponerende live-cv, der tæller to selv-financierede tourneer, var med på The New Era Tour sammen med Essence og Scarred By Beauty i 2011 og har spillet på både Roskilde Festival og Wacken Open Air.

Med Premonitions har de fået udviklet deres lyd og udtryk, denne gang med et meget større fokus på en nordisk lyd (i.e. black metal), der ses i mange high pitched skrig og blastbeats. Og det klæder dem! Der er et ustyrligt tempo på bas og trommer, vokalen er manisk og dommedagstruende og guitarerne skriger om kap.

Jakob Bredahl (no introduction needed) har siddet bag knapperne på denne plade, og har frembragt denne mikstur mellem Behemoth og Amon Amarth, tilsat lidt danskhed (i ordets mest positive betydning). og tænk engang, det fungerer sgu..

Det er svært for mig at fremhæve et nummer frem for et andet, da hvert nummer på denne skive indeholder et element, et riff, et mellemstykke eller breakdown (fy-ord, I know..) som er værd at hive fat ved..

Det er virkeligt en ambitiøs omgang, med kun et enkelt nummer under de fire minutter, så om By The Patients lydbillede kan holde til det, vil jeg lade op til den enkelte at bedømme. Jeg mener blot at de for alvor har vokset med opgaven og serveret en omgang dødsmetal, som det danske land har trængt til at kunne stå bag.