Så er svenskerne på banen igen.

Witchcraft har forladt Rise Above Records, der bl.a. huser Electric Wizard og Ghost og begivet sig over til mastodonten Nuclear Blast. Det er der kommet bandets 4 udgivelse “Legend” ud af.

Til de af jer der endnu ikke er bekendt med Witchcraft kan ganske få ord gøre den fulde beskrivelse. Det her er ganske simpelt klassisk retro heavy, som man kender det fra Witchcrafts landsmænd i førnævnte Ghost og Graveyard. Ordet retro har jeg altid haft svært ved. Jeg vil måske nærmere kalde det en ny heavy rock bølge fra Sverige det vi ser i øjeblikket fra bl.a. ovenfor nævnte bands. Og Witchcraft er bestemt ikke noget dårligt bekendtskab.

Nogle vil måske kalde det tidlig doom og lave en reference til Black Sabbath og Blue Oyster Cult. Jeg vil sådan set bare kalde det no bullshit heavy rock uden så meget pis dér! Guitar, bas, trommer, en vokal og et simpelt riff. Produktionen er rå og lyder en smule indelukket. Ikke at der som sådan er noget galt i det, for det passer til det lydbilled, som bandet ønsker at skabe i deres bud på heavy rock.

Bandets vokal derimod. Uha. Den er alt, alt for pæn og uden styrke overhoved. Der mangler simpelthen noget råhed og skarphed, der kan hamle op med dynamikken og aggressiviteten i musikken, når det for alvor går løs. Tag og lyt til Graveyard, så vil du forstå hvad jeg mener.

Riffsne derimod kan der ingen finger sættes på. Bandet besidder en dynamik der er utrolig stærk. Her tænker jeg særligt på måden de formår at varierer deres numre, der kan gå fra det hårde, aggressive og voldsomme til pludselig stilhed og melankoli i ét og samme nummer.

Opsummeringen på alt dette kan således lyde. Hvis du er til klassisk heavy rock uden så meget pis dér, ja så vil denne udgivelse udentvivl kunne glæde dig. Man finder intet nyt under solen hos Witchcraft. De gør egentlig bare det de synes er fedt. Og det er, at spille traditionelt old school heavy.

 Witchcraft – Legend er netop udgivet via Nuclear Blast/Warner