The-Black-Dahlia-Murder-Everblack Den står stadig på tonstung melodisk dødsmetal når The Black Dahlia Murder laver musik – denne gang endnu mere dyster og hårdtslående end tidligere – Ikke en dum ting!

The Black Dahlia Murder er et ret nyt bekendtskab for mig. Faktisk så nyt at jeg aldrig rigtig havde sat mig ind i deres musik før jeg så dem være support for koncerten med DevilDriver/Cannibal Corpse i Amager Bio tidligere i år. Dengang blev jeg fuldstændig blæst bagover af deres musik, og har lige siden fordybet mig i deres bagkatalog og set frem til udgivelsen af deres sjette plade – Everblack!

Og hvor er det dog befriende at sætte denne plade på og så er det hele lige dele umiskendelig The Black Dahlia Murder og lige dele videreudvikling – en udvikling der har bragt dem ud i endnu mere dystre toner end før! “Everblack” er nemlig en slags ateist-himmel/helvede – Det evige mørke som folk uden religion går i møde når døden indtræffer. Specielt de eminente guitar-soli der lires af på pladen er med til at skabe følelsen af episke horror-fortællinger!

Skal der fremhæves nogle numre, kan “Goat Of Depature”, “Into The Everblack” og “Raped In Hatred By Vines Of Thorn” nævnes blandt mange – men også numre som den melodisk riffende “Blood Mine” samt tonser-energibomben “In Hell Is Where She Waits For Me”, der også fungerer som nummeret der åbner ballet. Alene intro-skriget fra Trevor Strnad, slår fast med syv-tommer søm, at dette bliver en yderst hektisk rejse!

Det eneste jeg måske mangler på denne plade er et nummer eller to som VIRKELIG fejer benene væk under mig i sådan en grad at kraniet smadres mod jorden og mit eget “Everblack” indtræffer – lidt som nummeret “I Will Return” fra pladen “Deflorate” gjorde.

Men The Black Dahlia Murder har med “Everblack” formået at gøre en af deres nyere fans yderst tilfreds. Og så er der vel ikke mere at sige end at vi vel forhåbentligt ses i Vega d. 30. September??!

8-penta
“Everblack” udkom d. 11/6/2013 via Metal Blade records