[singlepic id=642 w=320 h=240 float=left] Det var en aften i brutalitetens tegn, da hele fire sværvægtere inden for hver sin subgenre, gæstede Amager Bio denne kolde vinteraften, til en solid omgang smæk for skillinger! Så kan man da tale om at få varmen!

 

 

 

 

 

[singlepic id=625 w=320 h=240 float=right]Hour Of Penance

Første band, Hour Of Penance fra Italien, gik på scenen imens over halvdelen af salen stadigvæk stod i kø til gardaroben, så det var ikke sjovt nok en lidt lunken og afventende modtagelse de fik. Hour Of Penance spiller en uhyre teknisk form for brutal dødsmetal, og især trommeslageren skal her have stor stor ros! -der blev eddersatme tæsket nogle tønder, så man kun kunne stå måbende tilbage og glemme alle hengemte drømme om nogensinde at skulle tæve skind i et dødsmetalband. Imponerende!

Men opmærksomheden var dog heller ikke så svær at stjæle, fordi resten af bandet var kort sagt røvkedelige at se på! Jovist, til sådan en genre skal man også være uhyre tight og opmærksom, men et liveshow er jo trods alt en performance, og ville jeg have alle små detaljer på plads, kunne jeg lige så godt gå hjem og sætte pladen på anlægget. Der blev forsøgt lidt snakken til publikum mellem numrene, der blev holdt på den traditionelle “lad mig se jeres horn” jargon, som man jo har set til udødelighed. Men bandet spillede tight og deres numre er tilpas interessante til at musikken godt kunne stå på egne ben. Ganske fin og passende opvarmning til resten af aftenen!

6-penta

 

 

 

[singlepic id=632 w=320 h=240 float=left]The Black Dahlia Murder

Metalcore/melo-død bandet The Black Dahlia Murder er et band jeg aldrig rigtig helt har fået sat mig ind i. Hvorfor det er, skal jeg ikke helt kunne sige. Måske har det hele været lidt for hektisk i udtrykket, eller også har den umiddelbare ørehænger ikke lige været førstesinglen fra pladerne – hvem ved?! Så det var lidt med fornemmelsen af at en koncert med dem enten er fælt skuffende eller helt oppe og ringe til grænsen af det geniale. og for satan hvor fik jeg ret!

De gik på scenen til nummeret “A Shrine To Madness” fra den nyeste plade “Ritual”, og herfra gik det ellers bare op af bakke for et af de mest energiske, kreative og tight spillende bands jeg NOGENSINDE har oplevet! Musikken indeholder alt hvad hjertet begærer. Brutalitet, fede riffs, rytmer der sætter sig fast, tunge passager og masser af fantastiske melodier! Alle medlemmer på scenen gjorde sit for at tilføje magi på scenen, og især lead guitarist Ryan Knight var nærmest overnaturlig i sit guitarspil! Åben mund og polypper hele vejen igennem fræseriet! Forsanger Trevor Strnad udstrålede uhyre positive vibes hele showet igennem, og fik uden problemer folk med hele vejen igennem.

Tiden fløj afsted, og før man vidste af det fik vi serveret sidste nummer, den komplet geniale “I Will Return” fra pladen Deflorate. Hold da kæft! Der er vidst ikke så meget andet at sige. Det eneste der afholder dem fra en topkarakter, er simpelthen på grund af deres virke som supportnavn. Så kære bookere – få fingeren ud og book det her navn til en headline-koncert!

9-penta

 

 

 

[singlepic id=635 w=320 h=240 float=right]DevilDriver

DevilDriver er, trods deres lidt kedelige rygte som et aflysnings-band, ikke et uskrevent blad på den danske metalscene! Sidst vi fik æren af at se dem live var til den festlige fredagskoncert de gav på Roskilde Festival 2012 (læs anmeldelsen HER). Så det var med ganske høje forventninger at bandet gik på scenen foran det glade publikum!

Der blev lagt ud med et af bandets nok aller bedste numre, “End Of The Line”. Dette var lidt ærgerligt, da lydmanden liiiige skulle bruge et nummers tid på at rette på lydbilledet, så det stod knivskarpt. Men herefter var der dog heller ikke noget at brokke sig over!

Bandets ubestridte midtpunkt, frontmand Dez Fafara, var på fra start af – selvom at han dog på Roskilde Festival virkede endnu mere glad og energisk. Og selvom han havde lidt småproblemer med at holde vokalniveauet hele koncerten igennem, og blev nødt til at “snakke” noget af teksten i stedet for at growle, så var det alt i alt en fed oplevelse at have DevilDriver på dansk grund igen!

DevilDriver serverede headbangende groove metal for os i godt 75 minutter, og numre som Clouds Over California, Dead To Rights, I Could Care Less, Meet The Wretched og Horn Of Betrayal blev blæst ud i salen hvor der både blev nikket nakker og moshet til den helt store guldmedalje! DevilDriver kan have det med at skuffe, om det enten er med uoplagte eller aflyste koncerter. I aften var ikke en af dem!

8-penta

 

 

 

[singlepic id=643 w=320 h=240 float=left]Cannibal Corpse

Aftenens helt store begivenhed, var uden tvivl de amerikanske dødsmetal-legender fra Cannibal Corpse! Jeg har tidligere ladet mig fortælle at en koncert med Cannibal Corpse er en lidt lunken affære, hvor specielt rutinen og ugideligheden er i centrum, og et decideret sceneshow er fuldstændig fraværende. Så man kan vidst roligt sige at mine forventninger var ganske langt nede!

Men så er det FANME også heldigt for Cannibal Corpse at de netop har udgivet den svinefede plade “Torture”, hvorfra aftenens første tre numre var fra, hvor især nummeret “Scourge of Iron” satte gang i en headbanger-maraton jeg aldrig har set mage! Så var stilen ligesom lagt!

Lyden var helt perfekt til det den skulle. Nemlig til at bringe massiv dødsmetal ud i salen! Til at starte med syntes jeg måske at guitaren var lidt for høj i solo-stykkerne, men som koncerten skred frem, syntes jeg det passede bedre og bedre, til det old school death metal udtryk, som bandet har bevaret i deres 25 årige karriere!

George “Corpsegrinder” Fischer, der næsten er mere nakke end mand, er lidt af et unikum! For med ét er han både tilbagelænet, ondskabsfuld og overlegen i sin optræden, men samtidigt har han et eller andet vedkommende over sig, med sit smørede grin og små jokes han fyrer af mellem numrene. Han var helt på fra start til slut, hvilket jeg har ladet mig vide at vi skulle være ganske glade for!

Nyklassikere som “I Cum Blood”, “Disfigured”, “Make Them Suffer” og selvfølgelig “Stripped, Raped And Strangled” samt publikumsfavoritten “Hammer Smashed Face” blev leveret til UG og stjerne, og koncerten med Cannibal Corpse blev løftet fra lave forventninger til en solid opvisning i hvordan old school dødsmetal skal skrues sammen!

8-penta

 

 

fotos: Rasmus Ejlersen – www.rasmusejlersen.dk – https://www.facebook.com/rasmusejlersen.foto

 

(beklager jeg ikke lige fik introen med..)