Groove metal fra Californien sejrede på Arena!

DevilDriver er et band mange kender som “det der band man lige har hørt om”, enten pga. deres hæsblæsende live-rygte eller nyheder relateret til den karismatiske frontmand Dez Fafara og hans mange meningstærke udtalelser på twitter. Denne fredag aften skulle være dagen hvor folk fik stiftet bekendtskab med bandets musik, deres energi og deres kunnen. Og bevis – dét fik de!

Allerede fra introen til “End Of The Line” gik igang, var hænderne i vejret, pitten begyndte at åbne sig og t-shirtsne røg af i det allerede kogende telt. Energiniveauet gik stødt op, trods at der næsten var ild i bandet fra første nummer! Hvor DevilDrivers supportkoncert for Machine Head i Amager bio i efteråret måske var lidt tilbagetrukkent, udnyttede de her den store scene til fulde og tonsede rundt som gjaldt det livet!

Mange klicheer blev fyret af undervejs, men der er noget ved Dez Fafara som gør at det okay. Han ser farlig ud, ja – med sine pircinger og ansigtstattoveringer – men spilleglæden smitter så meget af, at det var som at være til kongelig audiens hos djævlen. Vi ved at vi er fordømte – men har lært at elske det.
Den hule som DevilDriver havde trukket os ind i, virkede nemlig som en specielt tilrettelagt Roskilde-begivenhed som de havde set frem til siden tour-start – om det er sandt ved jeg ikke, MEN – vi fik nummeret “You Make Me Sick” fra den nyeste plade “Beast”, som efter jeg ved (og har undersøgt) ikke er blevet spillet før på denne tour. Og fuck hvor det nummer sparker røv!

Skal der sættes en stor fed fordømmende finger på denne koncert, så skulle det lige være lyden. Roskilde Festivalens lydmænd KAN bare ikke håndtere en metalkoncert af denne størrelse – så både vokal og guitar faldt lidt ud engang imellem. Men ikke nok til at ødelægge helhedsindtrykket. Efter en time og et kvarters rundbarbering fra DevilDriver, sluttede bandet af med Meet The Wretched, hvor den store pit foran scenen blev omdannet til den største circle-pit jeg har set på Roskilde Festival nogensinde. Sådan!