Der tælles ned til årets Copenhell med de franske hval-metallere, Gojira’s knusende plade “From Mars To Sirius” fra 2005.

Der er sket en del spændende ting for metallen de seneste par år. Papirtynde genrer og bevægelser som nu-metal og emo, er så småt ved enten at dø ud, eller tage sig gevaldigt sammen. Specielt på den tekniske front, er mange bands begyndt at komme frem i spotlyset – og i fronten er der uden tvivl et fransk øko-band kaldet Gojira.

De er i manges munde kaldet et af de mest spændende nye metalbands derude, fx. i tweets af både Randy Blythe og Mark Morton (Lamb Of God) og udgivelsen “From Mars To Sirus” er et strålende eksempel herpå.

Allerede fra åbneren Ocean Planet er stilen sat, og de skæve men stadig lettilgængelige melodier står stærkt, blandet med ekseptionelt trommespil af Mario Duplantier, der mildest talt kan beskrives som et monster bag et kit. Han lægger den perfekte bund til resten af bandet, der med sange om moder jord og økologi og what not, guider os igennem et ganske alternativt og friskt bud på teknisk dødsmetal.

Af andre næsten nyklassikere kan nævnes de tonstunge Backbone og The Heaviest Matter Of The Universe, der om nogle burde kunne overbevise alle fans af moderne metal om Gojiras kunnen.

Se bare her.. Hvem fanden glæder sig ikke til Copenhell nu??

Skal man til gengæld ikke til Copenhell, men se Metallica i Fængslet i Horsens d. 6/6, så er man også heldig – her er Gojira nemlig support.