Sidste dag i februar 2023 var ikke blot den sidste dag før foråret, det var også dagen, hvor ERRA kom tilbage til Danmark til deres blot anden koncert her. Igen var det lille Vega, der var venue. ERRA havde medbragt hele tre supportnavne, så allerede kl. 19.30 var det første band klar på scenen!

 

Foto: Joachim Vilholm Vilstrup

Det første band på scenen var metalcorebandet Sentinels fra New Jersey, USA. Selvom det kun var en halv time siden, dørene blev åbnet, var der pænt med mennesker i Lille Vega, da koncerten startede. Mit kendskab til bandet på forhånd var begrænset til lidt streaming, men det havde givet indtryk af, at vi kunne forvente et show i den mere tekniske ende af metalcoren.

Efter en lidt rodet start på første nummer, hvor noget ikke helt spillede med teknikken, kom bandet på rette spor og gav os en teknisk omgang metalcore. Nogle gange virkede det dog til, at det tekniske element var mere afgørende end om det gjorde nummeret bedre. Alt i alt virkede det dog fint, og de fik folk varmet op. Der blev headbanget og moshed lidt med god energi fra scenen gennem de 25 minutter, de havde fået på scenen. Men det var også en koncert, der hurtigt blev glemt, ikke dårlig, men heller ikke noget, der sidder fast.

 

Efter hurtigt skifte var det tid til, at Invent Animate indtog scenen. De var også fra USA, men forsangeren startede med at fortælle os, at bassisten var

Foto: Joachim Vilholm Vilstrup

syg, så de måtte spille uden ham. Det gik okay på det første nummer, men så var der bøvl med backtracket. Mens forsangeren forsøgte at fikse det, ville han have guitaristen til at underholde på mikrofonen, hvilket fik et “No, I hate this shit” svar til – hvilket var meget befriende frem for et dårligt forsøg på at lege standupkomiker. Heldigvis fik de efter lidt tid styr på det, og så var vi tilbage ved musikken. Og tak for det! For wow, hvor synger Marcus Vik godt live! Det er som om, han får lov til at synge mere frit af effekterne, og det gør han godt! Samtidig med at guitarist og trommer får det hele til at spille sammen med backtracket, er Invent Animate den helt store positive overraskelse her! De var gode på plade, men vokalen live er bare en helt særlig oplevelse, der løfter showet til noget særligt. Min koncertmakker for aftenen løb da også direkte i merch og shoppede løst efter at være blevet blæst tilbage.

Igen fik vi ca. 25 minutter, men hvor ville man gerne have haft mere! Så de må meget gerne komme tilbage snart igen med et længere sæt. Og da Marcus Vik er svensk, mon så ikke han kan lokke resten af bandet med fordi os og det svenske snart igen?

Foto: Joachim Vilholm Vilstrup

Næste band på scenen er Silent Planet, og ud fra publikums reaktion virker det til, at dele af dem er kommet lige så meget for at se dem som for hovednavnet ERRA. Musik handler naturligvis om kvalitet, men det handler også om smag, og jeg må bare erkende, at forsanger Garrett Russells spoken-word-agtige intro og mellemstykker bare dræber det for mig hver gang, vi får en omgang. Når han synger, så synger han godt, og bandet spiller godt, men det kommer bare aldrig rigtigt til at fungere for mig. Det virker dog mest som et problem for mig, da publikum virker glad og tilfreds. Så i stedet for at hænge fast her, lad os flytte fokus videre til hovednavnet.

Hele aftenen blev skarpt holdt ift. skift og tidsplan, hvilket var en fornøjelse. Da ERRA indtog scenen kl. 22, var Vega klar til at afslutte den stærke metalcore aften i den progressive ende. Selvom bandet udgav deres første EP ”ERRA” i 2009, var det først med udgivelsen af deres selvbetitlede album i 2021, at jeg blev 100% solgt. Derfor var det også fedt at gå til koncert med et erfarent band og håbe på, at de spillede en masse af deres nye musik – og det gjorde de!

Showet åbnede med “Gungrave” og “House of Glass”, hvilket var en stærk start. Selvom forsanger J.T. Cavey var lidt lav i lydbilledet, gjorde han det godt på trods af, at vi ikke fik alt af hans vokal, som vi kunne have ønsket os. Til gengæld fik vi masser af guitar og det blev spillet godt! Det føltes, som om alle numre lige fik det ekstra instrumentale, som løftede musikken op, hvor man kunne ønske sig den!

Det var dog ikke kun nye sange, vi fik. Ældre numre som “Breach”, “Skyline” og især “Hybrid Earth” fra Augment-albummet virkede til at skabe glæde i publikum. Publikum var med hele vejen, de sang med, moshede og holdt et utroligt højt energiniveau for en tirsdag i det mørke Danmark.

Heldigvis sejrede musikken, så der var ikke behov for at bruge en masse kræfter på, om Jesse Cash havde det hårdt med de helt høje lyse vokaler i aften, for energien var der fra både publikum og bandet. Bandet spillede skidefedt, og det er jo i virkeligheden det, som det hele handler om – at band og publikum nyder showet sammen og har en god aften!

Det var en aften, hvor den progressive ende af metalcoren blev flot fremvist. Om lidt tager Invent Animate og ERRA på tour med Bad Omens i USA, og man kan kun drømme om at få den pakke til Danmark en dag. Tilbage til virkeligheden er det bare at sige tak for en stærk aften og et flot fremmøde!