Det var fredag og turen gik til Loppen, da et af landet bedste live navne EYES havde sat os alle sammen i stævne, da de var klar med deres nye album ”Congratulations”, og der skulle holdes den store release fest.
Det var ingen overraskelse, at stedet var udsolgt og publikum virkede til at være alt fra spillesteds direktør, anmelder, venner, familie og de vigtigst af dem alle EYES fans!

Foto: Peter Troest

EYES havde valgt ringe til det Jydske for support i form af Galge & Smertegrænsens Toldere. Selv om det er nogle fine bands, så er det ikke det denne anmeldelse vil komme til handle om, da aftenen handler om EYES.

Da klokken nærmere sig 23.45 er det tid til at bandet indtager scenen, og det står hurtigt klart, hvor meget Loppens store problem koster denne aften, nemlig at det er svært se scenen, hvis man ikke står helt fremme eller er 2 meter høj. Ønsker man at komme frem denne aften, så må man helt ud i siden eller slås. Eller retter gå i krig! For vi er ikke langt inde i showet før sanger Viktor Kaas kræver mere end slåskamp af publikum, nemlig krig! Det får han, en kaotiske krig foran scenen så smukt, som det kan være til hardcore!

Som nævnt er det svært at få lov se bandet, og det er rigtig ærligt ved et band som EYES, for nok er Viktor en rigtig dygtig sanger, men han er en endnu bedre performer, og det er rigtigt ærligt ikke at kunne få lov at se særligt godt. Heldigvis spiller bandet godt! De nye sange er gode og bliver leveret med alt den energi man kan forvente og ønske af et hardcore band! Det hele er så smukt kaotisk, men alligevel uden man er i tvivl om, at det præcist er hvad bandet ønsker. Det er kun blevet til et par lyt til det nye album inden koncerten, men det lød godt og live virker det endnu bedre! Mødet mellem det melodiske & den vilde hardcore virker stærkt sammen live og fanger en lidt ekstra med den melodiske tilføjelse.
Hvilke sange vi præcist fik, skal jeg ikke gøre mig kloge på da de jo er meget nye for denne anmelder. Vi fik dog med sikkerhed titelnummeret ”Congratulations” hvilket blev velmodtaget, som resten af sangene af publikum.

Fra mit udsyn giver Søren Bomand den gas på guitar og kor, og det virker til at være generelt for bandet, at de er virkelig klar til at vælte publikum bagover, mens Viktor tramper rundt på scenen og ser helt besat ud.

Foto: Peter Troest

Undertegnet har bevæget sig ud i siden af scenen for kunne nyde performans, selv om det giver lidt tab af lyden. Det ændrer dog ikke på, at det stadig lyder godt og energien er med os.

Så selv om undertegnet kunne ønske sig bandet op på en scene med bedre udsyn, er der ingen tvivl om at bandet elsker at være så I så tæt kontakt med deres publikum, så de i sandhed kan mærke energien fra hinanden og bruge den aktiv i showet. På den måde får EYES igen bevist, at de er et af de bedste live bands i Danmark og ser frem til at møde dem på scenerne ude i det danske land, hvor måde musik og performs kan ses og høres!