John Cxnnor dukkede op på den danske musikscene i 2021, først med undring hos jeres anmelder, for der blev delt og postet meget i mit netværk, for det lød, ikke som metal, som vi kender det. Slet ikke fra den danske scene. Da man fik gravet lidt dybere gav det hele mere mening, da det bagmændene er brødrene Rasmus og Ketil Sejersen, som mange nok vil genkende fra LLNN.

Foto: Martin Horn Pedersen

Efterhånden kom der flere og flere single. Alle mørke og støjfyldte, med stærke gæster fra den danske hardcore scene, men indtil denne aften på Roskilde Festival ingen shows på dansk grund.
De spillede en særlig koncert på Roadburn med The Devil’s Trade, som skulle have været virkelig god.

Så det var med stor spænding og forventning, at Glora blev indtaget. Der blev åbnet med et stykke elektronisk nik mod Terminator, hvor efter Andreas Bjulver Paarup (Nok bedst kendt som forsanger i Cabal) indtager scenen og brøler af publikum, kræver energi fra publikum, men musikken sætter en stemning af ødelæggelse og en dystopisk verden, hvilket Andreas stærke vokal passer perfekt ind i.

Andreas bliver skiftet ud med Victor Kaas (Forsanger i EYES og TELOS), der får vi singlen Off future, der er bygget på EYES nummeret Off. Det er en vanvittig udgave, hvor, hvis vi følte verden før var ved gå under, så er destruktion her i fuld gang med dyb bas, industrimalt larm, og Victor skriger fuck fuck fuck i mikrofonen, mens han har et skræmmende blik i øjne.

Hvad er løsningen, når verden er ved at gå under, og du ikke kan redde den? John Cxnner virker til at tænke, man ringer til vennerne og holde en kæmpe DAK-fest. Disse venner er bandet Hiraki, der indtager scenen i fuld fart og klædt i swat veste, mens der bliver danset og råbt fra scenen. Det er en kæmpe banger og festen indfinder sig i Glora. Man er dog ikke i tvivl om at verden er ved at brænde, men fuck det nu, vi har det bare vildt!

Sådan forsætter showet, mens stærke stærke gæster, Martin Nielskov fra Psyke Project, brødrenes kollega Christian Jamet Bonnesen fra LLNN joiner ind og The Devil’s Trade er også med til dette show!

Foto: Alexander Kolby

Alle disse stærke sangere springer ind og ud af scenen. Nogle gange sammen, andre gange alene og da det ikke er nok vælger Andreas også tager en tur ned i publikum og mosh lidt og hilse på folk.

Det var også en smuk og vild sammensmeltning af metal, Industrial, filmmusik og rave lavet af to tydeligvis virkelige dygtige musikere, nogle af de dygtigste sangere på den danske core scene.
De tog sammen en tur gennem ødelæggelse af verden, festen på afgrundens rand og alligevel står vi her bagefter og tænker wow.

Det var en unik oplevelse, som man nok ikke får igen. Det eneste den lod tilbage at ønske var, at nogle af skiftene på scenen havde været færre, så de forskellige elementer havde fået lov stå i deres perioder og ikke det konstante skift. Dette er dog blot lille detaljer i den dommedags opførsels på Roskilde Festival