Gloria har i år stået for mange af programmets spændende metal/punk punkter, og fredag aften var jeg atter på vej derind, denne gang for at høre Zulu! Roskilde Festival beskriver dem som: 100 % sort metallisk hardcore-band der peger på raceproblemer i verden og på punkscenen

Foto: Martin Horn Pedersen

De virker vrede på deres to korte EPer, så det var med en forventning om skæld ud, hård punk og mosh at Gloria blev indtaget med en lille forsinkelse! Bandet indtog scenen, og der var smæk på musikken fra start, men så skete der noget uventet, bandet virkede afslappede, glade og flinke da de talte til publikum.

Hvad var den af? Skulle jeg nu ikke have skæld ud og skamme mig for at stå til punk, som en hvid mand? Åbenbart ikke og det var faktisk rigtigt fint, budskaberne er i musikken og i fremførslen, hvor der bliver vist, at punk kan spilles af alle uanset hudfarve, så længe man har talent og eller vilje til det!

Men efter en 12-13 minutter begynder forsangeren at snakke om, at der kun er to numre tilbage og ja, efter omkring 16 minutter så virkede bandet til at være færdige. Publikum virkede lidt forvirret, men med kun to EPer ude på totalt 17 minutter og dele af dem er spoken word, der ikke var med denne aften, så var der nok ikke mere at komme efter?

Publikum valgt dog at råbe på en sang mere, og efter en lille rådslagning valget Zulu at spille en hurtig omgang af et af de tidligere numre. Så efter 25minutter var både koncert og en lille tale før ekstranummeret overstået. Det var sgu fedt og virkelig punk! For de her gutter skal ikke spille længere lige nu og normalt får man ikke lov at spille så kort et sæt på Roskilde, men var helt perfekt her. Lige på og hård punk i ansigtet på publikum, hård tog brutalt og så videre!

Det er det der gør at Roskilde bliver rigtigt spændende, når de giver noget man normalt ikke ser og et band som Zulu, havde vi måske aldrig set på disse brede grader, hvis ikke en stærk spiller, som Roskilde havde givet dem grundlaget for komme til Europa.

Så efter 25minutter med hård metalliske punk var det ud i natten med et smil på læben!