Fredag d. 22 april skulle der være fart på, fuld fart og vildskab, var den menu der var stillet i udsigt og den skulle leveres af de norske punker i Honningbarna.

Som opvarmning var det lokale punkband SYL, ikke et jeg havde set før, så det var spændende om de kunne sætte stemningen korrekt til Honningbarna.

Foto: Martin Horn Pedersen

Der skal de have ros for at gøre alt, hvad der stod I deres magt, fra de indtog scenen, var der fart på og blot få numre inde i showet vælger frontmanden at deltage i moshpitten. Det så vildt ud, og hans mikrofon virkede ikke, da han kom tilbage på scenen! Det holdt ham dog ikke tilbage, og efter have overtaget en af de andre på scenen forsatte de med den dansk sproget punkt med post elementer. Det lød skramlede og larmede, hvilket var helt fint til et kaotisk punshow og den tidligere ødelagte mikrofon holdt ikke forsangeren tilbage fra igen at joine publikum og styre showet fra gulvet til flere wall of death. Efter en god ½ times tid var det overstået, og så var alle vist mere end godt varmet op til det hele nu hvor det skulle skifte fra dansk til norsk.

Efter en pause hvor folk kunne få tanket op var det tid til det vi havde ventet på – Honningbarna, deres første show i 2½ år, og deres første i Danmark i 4 år! Med sig havde de et nyt album, der udkom i januar.
Bandet indtager scenen, pænt klædt som altid og wow de har ikke sat farten ned med tiden. Få minutter inde i koncerten står forsangeren på publikum, og derfra er det hele et vildt mix af norsk punk, og folk der hopper på hinanden. Hvis ikke publikum stage driver fra scenen, så gør bandmedlemmer med deres instrumenter.

Selv om bandet både spiller og kaster sig rundt, som om de aldrig har gjort andet, så virker kondien måske lidt presset, hvilket betyder mange små pauser mellem numrene, hvilket publikum dog blot udnyttede til at råbe ” Honningbarna, Honningbarna, Honningbarna” hvilket bestemt så ud til at glæde bandet. Om de var overrasket over publikum, var meget svært at sige, men de virkede meget glade for reaktionen.

Sådan var det hele showet igennem, om der blev spillet nyt eller gammelt så virkede alle bare glade for at være der, på den måde kom den fælles energi til at fylde det meste denne fredag aften i Pumpehuset.

Så selv om bandet spillede fyldt med energi og gode sange, så er omkring 50 minutter med mange små stop, bare ikke meget. Publikum blev også længe i salen efter sidste ekstranummer og kaldte på bandet igen, men uden held. Heldigvis var den tid vi fik, god og præcist det man kan ønske sig af Honningbarna til sådan en fredags punk fest!