Tirsdag d. 10 maj havde Stengade inviteret til den store hardcore aften! Hovednavnet var den såkaldte ”super gruppe” END, med sig havde de dobbelt op på to af de meste fremstormende danske hardcore navne i Rot Away & LIFESICK.

Foto: Martin Horn Pedersen

Første navn på scenen var Rot Away, da klokken slog 21. Det tog ikke mange minutter før lokalet blev blæst bagover af, hvad de selv kalder generisk hardcore, jeg vil bare kalde det virkelig god hardcore. Med en indpisker af en frontman kommer der hurtigt gang i pitten, og man glemmer med et, at man har været på arbejde hele dagen. Som altid med Rot Away får de ikke helt så mange stage dives, som de ønsker, men nogle får vi da og temperaturen stiger støt på Stengade, som resultat af at bandet har fået godt gang i publikum.

Efter den stærke start fra Rot Away, er næste navn på scenen de metalliske hardcore gutter fra Fredericia, kendt som Lifesick. Her forsatte kravene til publikums aktivitet, hvilket ikke virkede til være noget problem for de friske unge mennesker i front at leve op efter den opvarmning, de allerede havde fået, så mens bandet tæskede der ud af fløj arm, ben og mennesker rundt i pitten og lidt flere stage dives fik vi da også. Det er fedt at se den udvikling Lifesick virker til at have gennemgået de seneste år, fra spillet noget slåskamp hardcore og mest virkede til at fokus var på at være hardcore nok, til nu at have flyttet sig til at være et virkeligt dygtigt band, der spiller og performer rigtigt godt, og så er der stadig plads til at Simon Shoshan sviner os gamle til for stå nede bagved og gemme os. Fordi nu har bandet så meget mere end bare det at byde på.

Dansk hardcore og 2 af de bedste navne inden for genre satte en solid standard, som END nu havde til opgave at leve op til.

Foto: Martin Horn Pedersen

Klokken 22.45 på en tirsdag var det tid til at løfte Stengade til det næste niveau. END består bl.a. af Counterparts forsanger Brendan Murphy, Fit for an Autopsy guitarist Will Putney og ex-The Dillinger Escape Plan drummer Billy Rymer. Rent personligt var jeg virkeligt glad for langt om længe få lov se Bredan Murphy live og det blev ingen skuffelse, END leverede varen fra start til slut. Vi starter med ”Fear for Me Now” og går direkte over i ” Pariah” og sådan forsøger vi rundt i både EP og album. Det hele leveret imponerende godt live, hvilket må siges at være sindssygt imponerende, da sangene fra END både har svære tekniske elementer, har sindssygt meget fart på og der ikke er to sange der føles ens. Selv om lydbilledet har samme voldsomhed, så er skiftene mellem masser af fart der møder den tunge og tekniske lyd, gør at ens øre hele tiden bliver udsat for noget nyt og spændende. Alt dette samtidig med at pitten er fyldt med energien. Hvis ikke karate folk svinger med arme og ben, så bliver der moshet, cirkel pittet eller bare løftet rundt på folk!

Ca. midtvejs i settet får vi en ny sang kaldt ”Eden Will Down”, der giver os mere af denne tunge kaotiske vildskab, som END denne aften har bragt til Danmark. Stengade føles efterhånden 100 grader varmer og folk bliver bare vildere vildere drevet frem af musikken, og et band der virkeligt virker til at de gerne vil det her og er glade for spille for os! Det hele bliver afsluttet med ” Necessary Death” inden vi bliver sendt udenfor i den friske luft igen til, hvad der nu er blevet tirsdag nat.

Inden jeg tog afsted tænkte jeg dam, det er sent på en tirsdag. Da jeg tog hjem var jeg blevet mindet om, hvorfor det at tage til koncert var normalt for mig på hverdage for et par år siden. Så tak til Rot Away, LIFESICK og END for denne påmindelse ved at afholde en super stærk koncert aften!