Prime is Coming er tilbage! Primes normalt årlige showcase/koncert række var tilbage! I København havde man valgt at dele det over 2 dage på Hotel Cecil, undertegnet var forbi 2. aften, der på mange måder bestod af de mest hårdt slående navne på lineuppet

Nothing Noble

Første band på scenen var Nothing Noble, aftens nok mest ukendte navn. Deres seneste album ” Modern Dismay” var dog ganske stærkt, så det bliver spændende se, hvordan deres metalcore/djent/deathcore bliver live. Bandet indtager stille og roligt scenen, men det står hurtigt klart, at de er dygtige til at spille og musikken lyder godt, det forsætter den sådan set med hele showet. Problemet opstår når vi kommer til show delen.
De kommer nemlig ikke rigtigt udover scene kanten, og da forsangeren spørger publikum, om de er kommet for at høre ”fee dø” så bliver det hele lidt underligt – da folk vel var kommet for at høre en masse core.
De har i aftens anledning trommeslageren fra ”Cold Night For Alligators” med. Han gør det godt på trods af, at forsangeren igen gør det hele lidt akavet ved forklare, hvor svære deres sange er at spille i præsentation.

Så Nothing Noble fik os godt i gang med en god omgang core, men show delen afventede vi stadig.

Lifesick

Foto: Martin Horn Pedersen

 

Aftenens næste band kommer direkte fra landets hardcore hovedstad. De var godt nok også i København for 14 dage siden til release show på deres plade ”Misanthropy”. Undertegnede var desværre ikke til det show, men det skulle have været vildt. Der bliver også kørt lige på og hårdt til den denne aften, og der kommer hurtigt liv i publikum. Det står dog også hurtigt klart, at der mangler en mand på scenen, ikke at man mærker det i lydbilledet, men de er desværre også ramt af sygdom. Det stopper dog på ingen måde hverken energien eller kvaliteten og særligt live står det klart, hvor meget Lifesick har flyttet sig de sidste 2 albums. Så der er virkeligt kommet kvalitet over deres metalliske hardcore og Simon Shoshan holder som frontman gang i showet samtidig med, at han leverer et stærkt vokalarbejde. Så Hardcore-kongerne af Fredericia virker mere end klar til tage ud indtage verden, når muligheden byder sig igen!

På den måde fik vi både forsat den gode musik, men også sparket liv i aftenen!

 

Unseen Faith

Foto: Martin Horn Pedersen

 

Nu hvor de jyske drenge fra Lifesick har sat en høj standard, så giver det god mening at forsætte i det jyske. Så nu tager vi turen til Århus for en omgang deathcore fra Unseen Faith. Unseen Faith sætter et kæmpe brutalt lydbillede, som på en måde er modstykket til det netop overstået hardcore fra Lifesick, men stadig hænger stærkt sammen på den måde, at det er voldsomt, brutalt og lyder godt! Som altid er forsanger Alexander Eriksen fantastisk og hans evner til komme bredt omkring i vokal spektrummet er altid imponerede. At publikum er blevet varmet godt og solidt op af Lifesick kommer Unseen Faith til fordel, da de er langt mere på nu end før, selv om bandet ikke gør så meget for det. Musikken bærer meget af showet hjem og musikken bør bestemt også være den afgørende faktor, men mangler lige den sidste magi før end aftenen bliver helt perfekt. Det skal dog ikke tage meget fra showet, Unseen Faith har igen bevist, at de er er fremragende band der ved hvad de vil, og hvordan de skal spille deres musik live!

 

 

CABAL

Foto: Martin Horn Pedersen

 

Aftenens sidste navn og showets hovednavn denne aften Cabal var netop vendt hjem fra hvad, der forlyder at være en meget succesfuld tour i UK sammen med ” Lorna Shore” Så det var et band i live form, men dog ikke udkørt, da så lang havde touren trods alt ikke været. Forsanger Andreas, var lidt rusten i stemmen når der blev talt, men der var ingen problemer, når først der skulle synges igennem.

Selv om stemningen har været god, så bliver der for alvorlig pit fest under Cabal. På Andreas opfordring bryder der en stor pit ud allerede efter 2. sang, og den virker ikke rigtigt til at stoppe igen mere under showet. Hvilket giver god mening for Cabal tæsker os igennem deres mørke dybt hårdt slående univers. De laver breakdowns de fleste bands kun kan drømme om, og samtidig med at bandet spiller supergodt, udnytter deres virkemidler optimalt og samtidigt formår at inddrage både publikum og en enkelt gæst på scenen i form af Neema Rad fra DETHRXNER. Hvis publikum ikke allerede var glade og tilfrede, så blev det helt særligt da vi til sidst får to nye sange, hvor den der stod meget klart frem var ”Exit Wound”, hvor teksten handlede om en af Andreas venner, der havde taget sit eget liv, og hvor vigtigt det var at få sagt, man elsker folk, mens de stadig er her. Et vigtigt budskab i en mørk tekst.

Så var alt perfekt til dette Cabal show? Nej, men det var rigtigt godt, og det eneste jeg rigtigt kunne ønske mig, var at bandets bagmand Chris Kreutzfeldt ikke stod 1 meter fra mig, men havde stået på scenen med bandet, men sådan kunne det ikke være. Det skal dog ikke ødelægge en stærk koncert.

Så alt i alt fik Prime Collective vist sig rigtigt stærkt frem denne fredag aften på Hotel Cecil. Derfor skal karakteren herunder ses, som en for aftenen som helhed.