Så er det blevet dagen hvor den store offentliggørelse af Roskilde Festival 2022 plakaten sker! Hvilket naturligvis også betyder at en række nye navne. Vi har her samlet nogle af de vigtigste metal/rocknavne, fra dagens offentliggørelse.

Roskilde Festival har ikke et mål om at komme hverken med de største navne eller det bredeste program, når det kommer til metal/rock/punk. Heldigvis er de navne de vælger ofte stærke og meget spændende.

ACxDC er en forkortelse for Antichrist Demoncore, og spiller alt andet end heavy rock fra Australien. Derimod spiller de med voldsom fart og kraft, om man vil kalde det powerviolence eller grindcore, skal stå en frit, men der er fart og tæsk på hele vejen i pitten!

Tempo forbliver højt når Employed to Serve svinger forbi med deres metallisk hardcore. Der er fart, politiske holdninger og tæsk til alle!

Roskilde holder fast i bookingen af emo-rock bandet JIMMY EAT WORLD , der spiller på Roskilde for første gang siden 2005! Med sig har de 2019 albummet ” Surviving

Ud af de mørkeste kroge af dansk musik er John Cxnnor vokset med en kærlighed til Terminator og har skabt et lydbillede af elektronisk støj og industrial, der møder voldesomme vokaler.
Det bliver spændende at se dette koncept live på Roskilde!

Vi forsætter i det danske med Konvent! Gruppen spillede i 2019 på både Copenhell og Roskilde Festivals Rising scene. I 2020 udkom debutalbum Puritan Masochism og nu står de klar til indtage en af hovedscenerne på årets festival – med sig har de albummet Call Down The Sun , der udkommer d. 11/3/2022! Wow for en rejse bandet allerede har været på!

Old Man Gloom kommer til os fra USA med en omgang atmosfærisk og dronende sludgemetal. Forvent eksperimentel støj med mørk og tung atmosfære. Det bliver en helt særlig oplevelse!

Robert Plant kender vi alle som frontmand for  Led Zeppelin. Med sig tager han Alison Krauss en feteret bluegrass-musiker. Det her bliver nok ikke den hårdeste eller tungeste koncert på årets festival, men med en legende som Robert Plant, så er man sikker på en stærk koncert der helt sikkert er et besøg værd under årets festival. Hans koncert på Roskilde i 2019 var i hvert fald legendarisk!

Sidste navn på listen toppede albumlisten for både Aleg-One & Martin Horn Pedersen da vi postede vores års lister! Turnstile. Bandet der med albummet “Glow On”, har fået alt fra hardcore folk til indie fans til elske dem. Dermed er grundlagt lagt for en af de helt særlige koncerter på Roskilde, hvor publikum er samlet på kryds og tværs til det de elsker mest, nemlig musik!

Andre nye navne tæller: AMENRA (BE), DUMA (KE),Iceage (DK), KOLLAPS (AU), PRIMITIVE MAN (US), ZULU (US)

Åh vi glæder os til at komme på græs igen og se både disse navne, og dem Roskilde Festival tidligere har offentliggjort!