Mayhem spiller på Roskilde Festival 2021

Er der én festival vi kollektivt her på Blastbeast savner mere end noget andet i år, så er det nu engang Roskilde Festivalen.

I dag kan Danmarks største festival heldigvis berige os med navne for 2021 programmet. Og i forhold til metal- og rock er de fleste af navnene gengangere fra 2020.

Men – og det er et stort MÉN – der er også blevet plads til black metal legenderne i MAYHEM!

Nordmændende med Attila i front kommer til Roskilde, mere aktuelle end længe. Både pga deres nyeste album “Daemon” fra 2019, men også på baggrund af udgivelsen af den store 25 års jubilæumsudgave-bokssæt af albummet, der satte black metal på verdenskortet, “De Mysteriis Dom Sathanas”. Et bokssæt bestående af hele 5 vinyler.
Næste år er det præcis 20 år siden, at Mayhem spillede på Roskilde Festival for første gang. Vi glæder os helt vildt til at opleve de udødelige black metal klassikere som “Freezing Moon”, “Pagan Fears” og “Deathcrush” på Dyrskuepladen i 2021!

HIGE ON FIRE vender tilbage til Roskilde Festivalen i 2021. Matt Pike og co. besøgte senest festivalen med High On Fire i 2017. Og i 2021 får vi igen muligheden for at opleve de amerikanske sludgehoveder, når de river os alle midt over, med deres sumpede tag på den tunge rock! Pike stod først i front for det skelsættende stonermetalband Sleep, som foretrak musikken mere langsom og psykedelisk. I High On Fire spytter Pike og hans to støjkolleger Black Sabbath-stiliserede riffs ud i thrash-tempo.

Der skulle danses til den lyse morgen med THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA i 2020. Heldigvis har Roskilde valgt at bibeholde de svenske disco-rockere med Bjørn Strid (Soilwork) i front. Så gudskelov kan vi fortsat få vores fix af geniale melodiske AOR-rockere. Og NFO har om nogen beriget os med fantastiske melodier de seneste par år. Lyt blot til “Gemini”, “Midnight Flyer” og “Lovers In The Rain”. Listen med geniale sange er lang! Drinks in coming!

Vores Blastbeast-ekspert ud i alt stoner/doom/sludge, Aleg-One, kan nærmest ikke få armene ned af begejstring over OLD MAN GLOOM. Bandet var, ligesom ovenstående, blevet booket til 2020 og nu altså flyttet til 2021. “OMG!” En passende forkortelse for en fantastisk, super tung supergruppe. Old Man Gloom er sværvægtere i metalvanvid. Old man Gloom blev dannet af Aaron Turner (Sumac, ex-Isis) i slutningen af 90’erne, og han inviterede medlemmer fra Converge og Cave In med ind i bandet. Missionen var at lave sludget doom metal. Nu har bandet spyttet syv albums ud, og man kan snildt sige, at dén mission er fuldført.

Hun er på den anden side af et gentageligt mønster af vold i hjemmet, og hun kalder sine sange for ‘survivor anthems’. De kombinerer neo-folk, spiritual musik, industrial og metal. Hendes lyd er en fusion, der er lige dele fascinerende og dybt forstyrrende. LINGUA IGNOTA vil også være at finde i 2021 og her venter der sig en oplevelse ud over det sædvanlige!

… Og så skal vi jo ikke glemme at drikke drinks til HELMIG i solen foran Orange Scene.