Så er det blevet dagen til den helt store offentliggørelse af Roskilde Festival 2020 programmet! Hvilket naturligvis også betyder at en række nye metal/rocknavne, af meget forskellig form.


“Niche” må være kendetegnet på årets metal-program. For det er ikke i blandt de store navne, at årets Roskilde Festival har fundet de fleste bidrag til metallen og den tungere rock. At kalde Roskilde for  “nordens Roadburn” må være passende.

Den “store” i dagens metalliske offentliggørelse er dog amerikanske SUICIDE SILENCE der er klar til at bringe deres deathcore til Danmark for første gang siden 2017 og for første gang på Roskilde siden 2012. Dette gør de med deres netop udgivet album ”Become the Hunter”.

Det andet større band der i dag har ramt ind i programmet er emo-rock bandet JIMMY EAT WORLD der spiller på Roskilde for første gang siden 2005! Med sig har de 2019 albummet ” Surviving”

Der er dømt svensk disco-rock/AOR med blastbeast favoritten THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA. Bandet flyver deres vej ind på Roskilde ført an af Kaptajn Björn Strid fra Soilwork. Det bliver måske ikke årets mest hårdtslående rockshow, men det bliver uden tvivl et af de mest festlige.

Amerikanske Elder kommer forbi og giver os lange stærke numre indenfor stoner, psych og progressive rock.

I den mere tempofylde afdeling kigger Employed to Serve forbi og spiller metallisk hardcore. Der er fart, politiske holdninger og tæsk til alle!

Og når vi nu er ved hardcoren, så kigger der også et band forbi, som måske falder lidt udenfor, men samtidig er så meget hardcore og punk, at det fortjener at blive nævnt. Nemlig russiske MOSCOW DEATH BRIGADE. Bandet spiller hiphop, men da de udspringer af crossover navnet “Siberian Meat Grinder” får hardcore elementer lov til at fylde i musikken og MOSCOW DEATH BRIGADE har da også spillet på store europæiske hardcore festivaler.

Af danske navn er Bersærk og Tvivler blevet tilføjet! Og nååå ja, så spiller The Strokes også, hvis man ønsker lidt garage til sin stadion rock. 

Derudover kan vi anbefale at tjekke op på navne som:
HELMS ALEE
KÆLAN MIKLA
OOZING WOUND
RIDE
SCÚRU FITCHÁDU

Med disse navne, kan vi nu se frem til en Roskilde Festival bestående af (mere eller mindre) hårdtslående navne som:

Faith No More
The Strokes
Deftones
Jimmy Eat World
High On Fire
Suicide Silence
The Night Flight Orchestra
Old Man Gloom
Elder
Employed To Serve
Bersærk
Tvivler
Moscow Dead Brigade
ORM
Conjurer
Lingua Ignota
Amenra
Heathe
Eyes
Jabba
Blood Child
Gabestok
Shaam Larein
Nyredolk
Svalbard
Death By Unga Bunga

Se det fulde program her: