Rhapsody Of Fire på Beta

Beta havde for anden gang inviteret de italienske powermetal mestre forbi det lille spillested på Amager. Det blev til endnu en pakket og udsolgt aften fyldt med episk fantasy metal.

Rhapsody Of Fire behøver næppe den store introduktion for kendere af power metal. Bandet har om nogen været med til at danne skole for den europæiske power metal, med alt hvad det hører sig til af hurtig tempo, highpitch vokaler og kæmpe store melodier.  Side om side med Helloween og Blind Guardian op gennem 90’erne, udgav bandet  trekløveret “Legendary Tales”, “Symphony of Enchanted Lands” og “Dawn Of Victory”. Alle tre plader der står som absolut must-have udgivelser for power metal fans.

Sidstnævnte plade kan i år fejre 20 års jubilæum og det var bla. med dén plade i rygsækken, at Italienerne nu er draget på tour. En tour som altså kom til et udsolgt Beta d 23/2.

Rhapsody Of Fire på Beta

Meget er sket siden de første udgivelser. Bandet måtte skifte navn til Rhapsody Of Fire og i dag er det kun pianist og sangskriver Alex Staropoli, der er eneste oprindelige medlem tilbage fra dengang. Staropoli har samlet en ny besætning, med bl.a den nye sanger Giacomo Voli i front.

Denne besætning udgav sidste år den glimrende skive “The Eight Mountains”. En plade der oser af storstilet Rhapsody of Fire-metal. På Beta var fokus denne aften på denne plade, thi bandet rent faktisk spillede hele denne fra start til slut. Lidt af en mundfuld, som måske ikke var 100 % vellykket hele vejen igennem. Netop fordi pladen er så ny som den er og at den måske ikke har sange, der er stærke nok hele vejen igenne.

Men “The Eight Mountains” ER altså en god plade. Og når først de rigtig gode sange som “Rain Of Fury” , Christopher Lee hyldsten “White Wizard”, “Warrior Heart” og ikke mindst singlen “The Legend Goes On” fik lov til at fylde Beta’s pakkede lokale var næverne for alvor i vejret og der blev sunget med.

Lyden var tæt på perfekt og Giacomo Voli’s vokal gik rent igennem. En smule besynderligt er det dog at høre så bombastisk og højt-til-loftet power metal på et så lavt-til-loftet spillested som Beta. Men det er nu som det er, når stilen ikke er større i Danmark. Alene det at Beta rent faktisk har nosser til at booke Rhapsody Of Fire er stærkt.

Modsat sidste gang, hvor Rhapsody Of Fire spillede Beta, som special guest til Orden Ogan, var de nu headliner og det betød naturligvis et længere sæt. Bandet spillede i næsten to timer. Første del var hele “The Eight Mountains” og efter en kort pause kom de tilbage for at hylde 20-året for “Dawn Of Victory”, med 5 sange fra denne.

Rhapsody Of Fire på Beta

Ikke så overraskende var det først her, at Beta for alvor eksploderede i power metal fest. Dén plade er nu engang også bare en klassiker indenfor stilen og med numre som “Dawn Of Victory” , “Triumph for My Magic Steel” og “Holy Thunderforce” var Søren Weiss også sendt direkte tilbage til 16 års alderen. Til en periode i sit liv, hvor en ung dragejæger for første gang stødte på den ædle ædle power metal.

Rhapsody of Fire var uhyre velspillet denne aften og efter at have rundet af med hittet “Emerald Sword” i obligatorisk fællessang kunne vi alle søge mod baren efter en lidt blandet oplevelse med Rhapsoy Of Fire. En oplevelse der gik fra at være en smule kedelig til at være næsten perfekt.

Giacomo fik afslutningsvis sagt at vi ses til næsten år. Blir spændende at se om der er hold i det.