Efter en pause i 2019 er vi stærkt tilbage med en ny runde af The New Shit i 2020!

I kender formatet. Alt er som det plejer at være. 6 helt nye bands præsenteres i løbet af året her på Blastbeast og som det er med traditioner betyder det, at I allerede NU skal sætte X ved d. 9 januar 2021 i jeres sorte kalender.

For nytårskuren i Pumpehuset er tilbage. I stærkt samarbejde med Sort Søndag glæder vi os til at kunne præsentere The New Shit Showcase d. 9 januar 2021 i Pumpehuset og KUN i Pumpehuset.

Tidligere i The New Shit har I kunnet opleve så forskellige navne som Bersærk, Møl, Baest, Grusom og (0) inden de for alvor fik gang i deres karriere. Nu gør vi altså det hele igen efter en tiltrængt pause sidste år.

Og hvorfor gør vi så det? Det er bestemt ikke uden grund. Vi kan mærke, at der igen er liv i den sprudlende undergrund. Flere af de navne der var små i starten af 10’erne er nu vokset sig så store, at de selv kan stå på egne ben og fylde klubber. Både her til lands og i udlandet. Tiden er rigtig til at dykke helt ned i undergrunden og lade nye og potentielle bands komme frem og få plads på scenerne herhjemme. Det er dét The New Shit handler om og som det har gjort siden projektet blev søsat tilbage i 2012.

Første navn: Cowards!

Så hvilken bedre måde at kickstarte New Shit 2020 end med de helt nye rockere i Cowards!?

Og tænk lige over det. Et nyt band fra Danmark der ikke hedder noget på dansk? Skal det være en sej ny trend her i 20’erne?

Med Cowards! har vi at gøre med et band, der bringer en ny og forfriskende lyd til den danske metal- og rockscene. Det er melodisk rockmusik, med kant og nerve. Men samtidig også med en spændende mørke og skævhed i sangskrivningen, som man ikke ser i rockmusikken på samme måde herhjemme.

Medlemmerne i bandet har alle tidligere gjort sig i den ekstreme del af den danske metalscene . Hvorfor det om muligt er endnu mere sejt at høre deres bud på hvordan rockmusikken anno 2020 kan lyde, når den bliver taget under kærlig behandling af medlemmer fra Defilementory, Serpents Lair og Abscission.

Cowards har selvudgivet de to EP’er, der nu kan høres på både Spotify og på bandcamp. Hhv.  “Cowards!” og “Cowards!!” To EP’er der begge oser af beskidt og hårdtslående rock, med et snert af (post)punk. Fællesnævneren er at samtlige sange bliver leveret med et pust af ligedele progressive elementer, mørke fra den ekstreme metal og ikke mindst med melodierne i fokus. Selv kalder de det for dødsrock.

Når man hører EP’erne kan vi kun give dem ret. Det her er forfriskende mørkerock. Bedøm selv:

Jeg synes godt man kan høre at Cowards! trækker på en bred vifte af inspirationskilder. Sammensætningen af disse inspirationer er interessante. Jeg hører ligedele Beastmilk, The Cure, Ghost, Darkthrone og The Misfit i lyden.

Selv siger bandet om sig selv:

“COWARDS! laver soniske fortolkninger af bylivsforfald i form af sortsindet dødsrock med et glimt i øjet – for er der en bedre festbelysning end en verden i brand?”

Vi er spændte på at se hvad de her gutter kan føre det til. Vi tror, at tiden er rigtig til, at et band som Cowards! kan begynde, at sigte mod højderne på den danske scene.

Cowards! er første navn annonceret til The New Shit Showcase 2021. 5 bands vil blive tilføjet løbende i løbet af året! Følg med her på siden og husk så at sætte X i kalenderen for d. 9 januar 2021, hvor vi sammen igen skal feste i Pumpehuset!

Find Cowards på deres Facebook
Tilmeld jer The New Shit Showcase eventet på FB