Robert Plant på Roskilde Festival.

Mesteren kom, så og sejrede.

 

Så enkelt kan det faktisk skrives.

Vi har så uendeligt meget at takke Robert Plant for. Sangene, vokalen – ja jeg kunne blive ved.

På Roskilde fik Robert Plant sin velfortjente hyldest, da han torsdag aften på Roskilde Festivalen viste format, med en koncert, der vil huskes i mange år.

Med Led Zeppelin skrev Robert Plant nogle af de største sange nogensinde. På årets Roskilde Festival fik vi en lille håndfuld af dem (“Black Dog”, “Going To California” og “Ramble On”). Ganske vist i nyfortolkede folk-rock udgaver, men fortsat med sjælen og stemningen fra de legendariske sange i behold. Og det skyldes udelukkende én ting: Robert Plants stemmeføring. Manden synger i en alder af 70 fortsat fantastisk godt. Bevares, de helt høje toner er skåret væk, men fortsat er mandens klang og nerve 100 % levende og langt bedre end de fleste rocksangere i dag.

Robert Plant har spillet med The Sensational Space Shifters i en håndfuld år nu og med så godt et band er det nærmest umuligt for Plant ikke kan kunne levere. What a groove! Et eminent sammenspil sikrede, at koncerten med Robert Plant, kunne blive løftet til det næste niveau i egne sange som “The May Queen” og “Carry Fire” og i den afsluttende fortolkning af “Gallows Pole”, der fik Arena til at eksplodere i jubel og fællessang.

Og her er faktisk koncertens eneste minus. Arena var pakket til bristepunktet. Dette kunne snildt have været en koncert, der var blevet afholdt på Orange Scene. Faktisk er det lidt af en hån for de storslåede sange ikke at blive fremført “orange”.

Men nuvel. Det her var et sandt Roskilde hovednavn!