Testament på Roskilde Festival. Foto: Jannie Ravn Madsen

Thrash metal og Roskilde Festival er en kombination og en følgesvend, der med stor succes har gået hånd i hånd i de seneste mange år på Dyrskuepladsen.

Vi kan i flæng nævne storslåede koncerter med Warbringer, Kreator, Anthrax og ja ikke mindst onsdagens koncert med Power Trip. Thrash er en god genre for Roskilde Festivalens brede publikum. Det er på mange måder let spiselig og en perfekt genre til at starte en stor metalfest.

Testaments koncert i Roskilde blev endnu en herlig thrash metallisk oplevelse på Roskilde Festivalen. Arena kl 16.00 lignede dog på papiret en stor mundfuld for de amerikanske thrashere. Det har i nyere tid været svært at få pakket de store scener til metal på Roskilde. Men noget tyder på, at det er ved at vende igen. De unge mennesker synes rent faktisk, at ville metalfesten på Roskilde igen.

Så heldigvis havde et stort publikum taget opstilling i Arena og da Testament gik på scenen til tonerne af “Brotherhood Of The Snake” gik der ikke mange øjeblikke før den første store circlepit var i gang og denne fortsatte indtil koncerten var forbi.

Testament på Roskilde Festival. Foto: Jannie Ravn Madsen

Efter lidt lydmæssig tumult i starten, hvor vokalen var helt væk kom der hurtigt styr på tropperne.
Testaments koncert denne eftermiddag på Arena var et skoleeksempel i hvordan thrash metal leveres bedst, når det leveres af sande mestre. Med en teknisk kunnen, sublimt groove og en sans for sangskrivning, som kun ganske få bands i denne genre kan mestre ligeså godt som Testament. At opleve Gene Hoglan’s fantastiske trommespil og blive båret igennem koncerten af en storsmilende og toptændt Chuck Billy var lige præcis dén oplevelse, som jeg håbede at kunne få med amerikanerne.

Når så samtidig bandet forkæler os med thrash metal lækkerier som “Practice What You Preach” og “Over the Wall”, ja så spiller det hele 100 % !

Metalfesten lever i bedste velgående på Roskilde Festivalen!