Carpenter Brut på Roskilde Festival. Foto: Jannie Ravn Madsen

Onsdag aften stod den på fest, fest og FEST på årets Roskilde Festival. Først havde Power Trip revet os alle rundt med deres forrygende og helvedes intense crossover af thrash/hardcore. Lige efter gik de franske 80’er-elskende synthwavere, Carpenter Brut, på Pavilion badet ind i røg og rød scenelys.

Enmands synthwaveren i franske Carpenter Brut bliver live forstærket af både guitarist og trommeslager og det var lige præcis i dét trekløver, at Carpenter Brut skabte en totaloplevelse af fest, for alle med hang til helt tunge beats, store synth-klange og 80’er heavy soli. Alt sammen pakket ind i det perfekte lydbillede af soundtracks fra hvad der kunne komme fra klassiske horror/scifi film fra starten af 80’erne.

Nej Carpenter Brut er ikke metal. Men bandet formår via deres sangskrivning, lyd og ikke mindst æstetik at trække metalfolket til sig. Det er ikke uden grund, at bandet spiller festivaler som Brutal Assault, Graspop og Hellfest. I øvrigt ligesom ligesindede bands som Gost og Perturbator.

Carpenter Brut er et monster live. En kæmpe mur af lyd og fest og den ramte plet på Roskilde Festivals Pavilion scene natten til torsdag, hvor de pakkede scenen totalt med alle typer af mennesker og musikfans.

Ingen stod stille til dette brag af en synthwave koncert, hvor sange fra Leather Teeth og Trilogy blev leveret én efter én. Der blev danset, headbanget og moshet fra første anslag og til koncerten var slut godt og vel en time senere, med et cover af “Maniac”. En perfekt Roskilde-booking, der gik rent ind hos en bred skare af musikfans og festglade mennesker.