Foto: Jannie Ravn Madsen

Den misforståede ungdomshelte i Bring Me The Horizon har været på en stor rejse, fra at spille deathcore der ville skræmme de fleste, til i dag til at spille et show der vil gøre de fleste stadion rockbands misundelige på Orange scene. Med udgivelsen ”AMO” ændrede sig BMTH sig definitivt fra et metal band til et band der rammer meget bredere med at have sange blev spillet på P3 og flere direkte popnumre.

Spørgsmålet denne eftermiddag på Orange scene var derfor først og fremmeste om de kunne trække folk til, og hvilket show ville vi få. Og det stod først og fremmest klar, at pitten foran scenen var blevet fyldt godt op, og der var fest! Resten af pladsen, tja,  ikke så meget, men dem der ville BMTH, de fik dem. Det næste svar var et kæmpe stadion show der på alle måder kunne spille Orange op, så nu mangler bare publikum, da kvaliten og showet er der.

Showet blev åbnede med hittet ”MANTRA” fra det nye album “amo”, på en scene med visuals, dansere, ild, røg, alt der skal til løfte et show. Et show hvor musikken ellers gidt kan bære det meste selv.
Ilden var end da så voldsomt at vores fotograf følte hun var ved at blive brændt af, så måske lidt for meget af det gode. Allerende fra anden sang var der cirklepits på frontmand Olis opfordring. Hvilket de unge mennesker i front tog til sig og gentagende gang åbnede pitten op gennem de 70 minutter, som showet stod på.

Undervejs fik vi masser af hits og fællessang foran, både til nye sange som  ”Wonderful Life”, men særligt til sangene fra “That’s The Spirit”, som fx ”Drown” og ”Happy Song”! Oli havde hele koncerten en meget tæt kontakt til publikum, både fra scenen, men særligt når han var nede og møde dem i øjenhøjde, særligt smukt var det i slutningen af koncerten da han sang direkte til en ung pige der græd af glæde. Et smukt bevis på hvordan man kan forene hårdtslående metalcore med masser af følelser.
Da vi nærmede os slutningen af settet blev det tid til sangen ”Antivist” hvor Oli fandt en mandlig fan der lovede, at han kunne hele sangen. Han blev hevet på scene og lignede en der var ved dø af skræk, men da først sangen spillede leverede han sammen men Oli – en oplevelse den unge mand på scenen aldrig vil glemme!

Det hele blev sluttet af med ”Drown” og ”Throne” til en kæmpe fællesang og masser af konfeti fra scenen! På den måde fik BMTH bevist at de med show og kvaliteten i deres (poppede) sange er klar til de største scener.  Nu mangler vi bare at få det dansk publikum helt med.