Når Copenhell i år kan fejre 10 året for festivalen, bliver det med musikere fra bands som Artillery, Hatesphere, Mercyful Fate, Baest, Defecto, Møl, Electric Guitars, D-A-D, Dizzy Mizz Lizzy, Undergang, Slægt og mange mange flere. Yeps kort sagt en historisk gennemgang af musikere, fra flere generationer af metal og rockbands, i en kæmpe jam. 

Formålet med Ten Years In Hell-koncerten på COPENHELL 2019 er at samle den danske rock- og metalscene på kryds og tværs i forhold til både genrer og generationer, blande kortene fuldstændigt og lade musikerne spille nogle af deres yndlingsnumre. Store jams som det her har eksisteret i årevis rundt omkring i verden, men der har aldrig været tradition for det i Danmark – det er med andre første gang i dansk musikhistorie, at så mange musikere bliver samlet til et kæmpestort rock- og metal-jam. Under koncerten bliver der spillet historiske rock- og metalklassikere – alt fra AC/DC og Slayer til Motörhead og Death – samt de to numre fra COPENHELL-EP’en ”Ti År I Helvede” med Nyt Liv og Omvendt Korstog.

Jacob Binzer fra D-A-D er kurator på arrangementet.

Ten Years In Hell-koncerten tager udgangspunkt i de hårde musikgenrer, lige fra dødsmetal til heavyrock – og med afstikkere til punk – og musikerne står over for en stor udfordring. Alle blandt publikum vil finde mindst ét favoritnummer i materialet, og hvis de kender musikerne i forvejen, bliver det også rigtigt sjovt at høre dem spille noget helt andet, end de plejer.

Carsten Holm, der igennem flere år har været konferencier på COPENHELL, skal præsentere Ten Years In Hell-koncerten på årets festival og lover en uforglemmelig oplevelse, når alle de danske musikere leverer nyfortolkninger af kæmpestore rock- og metalklassikere:

”Showet her vidner om, at vi har en alenlang liste af de sejeste musikere, der sammen vil fejre COPENHELL. Ikke bare som en festival, men som en institution, hjemmebane og legeplads for såvel arrangører som musikere og ikke mindst publikum. Rigtigt mange af musikerne, der samles til Ten Years In Hell-koncerten, har også selv været på festivalen som publikum og ved, hvor fantastisk en scene det er at spille på. Gør hornene klar, for det her bliver en fuldstændigt unik oplevelse for alle parter!”

Men hvem er det så der skal spille til det store jam-brag? Listen er lang og den kommer her:

Allan Tschicaja, Omvent Korstog

Anders Bo Rasmussen, Rising

Anders Lundemark, Konkhra

Bastian Thusgaard, Soilwork

Casper Roland Popp, Bersærk

Chris Kreutzfeldt, Cabal

David Mikkelsen, Undergang/Phrenelith

Esben ”Esse” Elnegaard Hansen, Hatesphere

Hank Shermann, Mercyful Fate

Holger Rumph-Frost, Møl

Jacob Binzer, D-A-D

Jakob Jensen, Aphyxion

Jakob Krogholt, Rising

Jakob Mølbjerg, Mercenary

KB Larsen, Volbeat/Parasight

Ken Hammer, Pretty Maids

Lasse Mørch Revsbech, Baest

Lola Hammerich, Baby In Vain

Martin Goltermann, Nyt Liv

Martin Kristensen, Konkhra

Michael Bastholm Dahl, Artillery

Michael Benborg Aagesen, Nyt Liv

Mikael Ehlert, Blood Eagle/IAmFire

Michael Stützer, Artillery

Mirza Radonjica-Bang, Siamese

Morten Grønnegaard, Nyt Liv

Nicklas Sonne, Defecto

Oskar J. Frederiksen, Slægt

Peter “Pepe” Hansen, Hatesphere

Rasmus G. Sejersen, The Psyke Project/LLNN

Rasmus Schmidt, Illdisposed, Killing Ghandi

Ronnie Atkins, Pretty Maids

Simon Erlendsson, Nyt Liv

Simon Olsen, Baest

Søren Andersen, Electric Guitars/Glenn Hughes

Søren Hvidt, Nyt Liv

Theis Roed Thorgersen, Helhorse

Tim Christensen, Dizzy Mizz Lizzy