Fredag d. 24. maj ramte Siamese nye album ”Super Human” gaden, og om lørdagen stod den så på udsolgt release koncert på Hotel Cecil. Med sig havde de medbragt det helt nye band South Haven, der spillede deres første koncert denne aften, hvor de fik lov til at åbne festen. Derefter stod den på Odd Palace. Så på mange måder fik vi også lidt en lille Prime Colletive fest.

South Haven gav os en fin start. Hard rock koncert der leder tankerne mod 90’erne i deres lyd, men stadig med et festligt element. Bandet har to kvindelige forsangere, hvilket ikke er hver dag man ser et band med to sangere, der virker til være ligeværdige i deres rolle i bandet, men det fungerede, ligesom bandet leverede en fornuftig koncert. Man kunne naturligvis godt mærke, at de ikke har spillet 1.000 shows, har et kæmpe bagkatalog, faktisk er der kun en single ude, men publikum tog rigtigt pænt i mod bandet, der fik startet festen godt foran et allerede her stort fremmøde.

De blev afløst af Odd Palace, der gik sikkert på scenen. Hele vejen igennem koncerten viste de, at de er et utroligt dygtigt band, med en forsanger med en meget stærk vokal. Vi får dog her langt mere teknisk og krævende musik, der mere bygger op til den helt stor lytte oplevelse end den fest aften ellers meget består af. Dog virker Odd Palace til at kende deres rolle som support, og sikre derfor at koncerten slutter med et par sange, der sætter rigtigt godt gang i folk, også dem der måske ikke blev fanget af i første omgang, så hele Hotel Cecil nu virker klar på at give den gas.

Siamese

Foto: Aleg-One

Så til det den aften handlede om, nemlig Siamese og mødet med deres nye album. Der har været flere singler ude med bl.a. ”Ocean Bed” og fest hittet ”B.A.N.A.N.A.S.” Det hele får dog lov at åbne med ”Uniified” ligeledes fra ”Super Human”. Der bliver dog hurtigt fuldt op med en af hitsene fra det seneste album ”Tunnelvision” og så er festen sparket i gang. Vi får en masse sange fra det nye album, publikum virker dog til allerede at have taget dem til sig og er klar på at synge og danse med, mens bandet fra scenen, ledet an af frontmanden Mirza sikre, at der bliver holdt fest. Efter lidt skiften frem og tilbage får vi hele 4 sange i streg fra det nye album, selv om det er et release party, er det altid lidt af et sats, for hvis folk ikke er helt klar på det nye, så kan det gå galt, men denne aften virker det. Publikum er på, det hænger formenligt sammen med at bandet udståler en glæde og lyst til at være der, at det nye album primært består af sange med fangende omkvæd der gør, at man nemt bliver grebet og hurtigt kan synge med, men bedst som man tror, at vi er fanget i nutid, bliver vi spurt hvor længe folk har været med, hvilket bliver overgang til at bandet vælger at spille “A Liar Cried Wolf” fra tiden, hvor de var kendt som ” Siamese Fightning Fish”. Meget smukt ikke at glemme sin fortid. Derfra går det dog direkte i den modsatte retning, da The Weeknd coveret ”Party Monster”, et meget smukt og svært nummer, så stort ros til Siamese for at have lavet et cover, der virker og gør originalen ære. Hovedsettet sluttes af med kæmpe fest ”B.A.N.A.N.A.S.” , som er en kæmpe banger! Derefter får vi 3 numre fra ”Shameless” til at slutte festen af med lidt dupstep.

På den måde rundes en virkelig stærk aften med fest og god musik af. Nu tænker du måske, hvor er alle de elementer med hårdt slående riffs, soloer osv. her på en metalside, men Siamese er ikke et klassisk metal band, jeg er faktisk ikke helt sikker på, at jeg kan sætte en genre på dem. De spiller musik, som jeg ville ønske pop lød i radioen. Gode sange, fangende omkvæd, effekter når det giver mening, men alt bliver spillet med energi og kræft fra instrumenterne. Trommerne får de tæsk, de skal, guitaren sikre, at man kan mærke, at de ikke spiller plastik pop, men at de spiller metal I en melodisk og popsetting og det virker sgu!