Konvent til WCHFO. Foto: Janie Ravn Madsen

Kvinderne indtager Roskilde Festivalens Rising scene i stor stil i år. I hvert fald på den mere hårdtslående del af programmet. 

De største i denne omgang må være Konvent, der med deres formørkede death doom nok skal bringe tyngden til de første dage på Roskilde Festivalen. Konvent bakkes op af den feministiske danske pop-punk trio Girlcrush og de svenske kvinder i surfer punk rockerne ARRE! ARRE!

Hvis det ikke er tungt nok for dig, skal danske Alkymist nok sørger for at du får din doom på! Og så står den på et syret mix af artrock, hardcore og doom når Gullo Gullo går amok på Roskilde. Endelig finder vi danske Boundaries, der beriger Roskilde Festivalens up-coming scene med harmonier og post-punk.

Disse navne slutter sig til allerede offentliggjorte Xenoblight og Rebecca Lou