Så er dagen kommet, hvor Danmarks største musikbegivenhed kan løfte sløret for den fulde plakat. Og som altid er der også lidt lunser til metal- og rockfolket. 

 

Størst i denne omgang må være følgende:

Behemoth

Blackened death metal-kæmperne er tilbage på Roskilde Festivalen, som de ikke har gæstet siden 2012. Med deres nyeste album I Loved You At Your Darkest og med flere overbevisende koncerter på det seneste (vi så deres imponerende show på Wacken sidste år), glæder vi os til igen at skulle opleve Nergal og co. når de sætter ild til RF19. Stadion black ftw!

Ulver  

Hvad der startede ud som klassisk black metal fra Norge, i starten af 90’erne, har siden taget flere musikalske drejninger. I dag er Ulver en musikalsk kamæleon, der har forført fans med både folkede akustiske salmer, atmosfærisk musik, progrock og orkestermusik. Den måske mest drastiske transformation skete på The Assassination of Julius Caesar (2017), et album som førte Ulver i en synthpoppet retning, omend badet i en mytisk melankoli.


Misery Index 

Skal det gå hurtigt så lad det gå hurtigt. Misery Index kommer til Roskilde med deres grindede dødsmetal. I over 15 år har Misery Index smadret løs på ekstremmetal scenen. Og nu er turen kommet til Roskilde. Året 2019 byder i øvrigt på Misery Index’ sjette plade.

Cult Leader

Cult Leader blander grind-piskende hardcore og rumklangsindsvøbte soundscapes med smuk baryton-crooning. Først vrede, så hængemule, så tilbage til fælt brutale sange, derefter langsomme sange der får dig til at føle dig fortabt i et hav af fortvivlelse.

Baest

De er her, dér og overalt. Det er ikke kun Copenhell der får glæde af Baest’s vredeudbrud denne sommer. Roskilde Festivalen står også for skud. Sidst de gæstede Roskilde var på Rising i 2017. Nu vender bæstet tilbage med deres old school død. Denne gang på én af hovedscenerne.

Desuden står den på koncerter med posthardcore bandet LA Dispute, gotisk S/M industrial fra islandske Hatari, japansk space/syrerock med Kikagaku Moyo, industrial spacerock fra finske K-X-P og endelig står den på et besynderligt møde mellem musik og teater i et mærkeligt og opsigtsvækkende setup med makabre, støjende og pudsige elementer, når Descartes a Kants fra Mexico kommer forbi.

Som fan af rock- og metal (og generelt hårdtslående musik) kan du se frem til shows med:

Robert PlantTestament, Behemoth, Bring Me The Horizon, Phil Anselmo playing Pantera, Misery Index, Converge, Powertrip, Baest, Cult Leader, Full OF Hell & The Body,Whores , Carpenter Brut, Brenn, The Armed, Black Midi, Heave Blood & Die, LA Dispute, Hatari, Kikagaku Moyo, K-X-P, Descartes a Kants,  Konvent, Alkymist, Xenoblight, Gullo Gullo, Boundaries, Girlcrush og ARRE! ARRE!

Her er lidt for den “sikre” metalfan, men også til dem, der er klar til at gå i kødet på helt ny musik. Lige i Roskilde’s ånd!