Efter 3 års pause var Cancer bats tilbage i København, denne gang på Hotel Cecil. Med sig havde de Underside fra Nepal og danske NYT LIV.

Koncerten er anmeldt af Martin Horn Pedersen

Nyt Liv. Foto: Aleg-One

Det var det danske hardcore band, Nyt Live, som fik lov åbne aftenen. Folk virkede til lige skulle have drukket én ekstra øl inden de kom ud af døren, hvilket medførte en lettere tom sal da bandet gik på scenen, dette ændrede sig heldigvis hurtigt, så da koncerten sluttede var der godt fyldt op. Det folk blev mødt var en solid omgang hardcore, ikke så mange dikkedarer, men ret ligefrem hardcore med melodiske elementer og sunget på dansk.
Desværre var lyden ikke rigtigt med NYT LIV denne aften, hvilket altid er ærgerligt, men bandet lod sig ikke slå ud af det og publikum virkede til være tilfredse med at få lidt dansk hardcore at starte aften på.

Underside. Foto: Aleg-One

Næste act var Underside fra Nepal, ikke et band jeg havde det store kendskab til inden showet, men de indtager scenen, med et medlem der har en kæmpe maske på med stort hår og vildskab. Uden at vide det må man næsten antage, at det var en symbolsk maske hjemmefra Nepal. Derfra stod den på fest med “old school” Nu-metal. Det hele virkede så uskyldigt på en måde, drengene på scene lod virkelig til at nyde det og havde en fest med publikum. Nu-metallen fik lov fylde uden nogen form for ironisk distance, men med ren kærlighed. De her drenge har helt sikkert hørt masser af Slipknot, Korn & Limp Bizkit inden de gik i gang med at lave musik. Der var ikke noget nyt eller banebrydende i musikken, men der var energi og kærlighed og det fik sgu sat gang i folk og dermed leverede bandet det de skulle som support.

 

Cancer Bats. Foto: Aleg-One

Cancer Bats

Så er det tid til det vi var kommet for. Salen var fyldt op, og hvis der ikke var udsolgt var vi meget tæt på. Sidste gang jeg så Cancer Bats var i 2015 på Groezrock i Belgien, hvor det stak helt af og mennesker fløj rundt mellem hinanden og ud over scenen hele showet. Så der var høje forventning til bandet, nu hvor de var tilbage i Danmark.

Desværre blev det en træls start. Lyden var ikke hvor den skulle, og stortrommen fik lov bestemme det meste i lydbilledet under det ellers glimrende nummer “Sleep This Away”. Efter 4 sange fik vi en lille snak fra forsanger Liam Cormier, og så var alle klar! Den mands publikumskontakt er uden tvivl noget af det bedste der er i branchen, og var helt klart med til, at folk bedre kunne slå sig løs! Lyden var på plads og publikum var klar til at holde most-fest i pitten resten af aften! Cancer Bats tager os denne aften med bredt igennem deres efterhånden lange liste af albums. Forklaringen på dette påstår Liam Cormier skal findes i at de har en gæste-trommeslager med på touren, der havde krævet at vælge setlisten, og derfor blev den 20 minutter længere end normalt og på hele 19 sange! Hvad sandheden er, er svært at sige, men ingen klager herfra!

Cancers Bats solide hardcore med sludge-elementer virkede også denne aften, og da vi ca. var midtvejs i settet fik vi ”Hail Destroyer”, ”True Zero” & ”R.A.T.S.” i streg, så bliver det ikke meget bedre. At settet blev længere end de normale 30-45 minutters hardcore-shows, skabte en større helhed til i settet, netop ved at vi kom så bredt omkring.  Og da man ikke troede det var kunne blive meget vildere i pitten, så starter det fanatiske cover af Beastie Boys ”Sabotage”, og så vi var helt tilbage på toppen, hvor det hele blev sluttet af med ”Gatekeeper” fra det seneste album ”The Spark That Moves”. På den måde kom vi hele vejen rundt og sluttede af med noget nyt der viser fremtiden fortsat er lys hos det canadiske hardcore band.

Så med en stærk sætliste kombineret med en charmerende forsanger i Cormier så bliver det ikke meget bedre. På den måde fik Cancer Bats atter bevist at de aldrig spiller en dårlig koncert, det eneste der holder dem fra en topkarakter denne aften er den dårlig start – heldigvis var der så meget godt, at alle kunne gå glade hjem og med mulighed for både og feste, moshe, synge med og generelt have en god aften med et fantastisk liveband.