A Perfect Cirlce er tilbage efter 14 års albumpause og gæster i den forbindelse landet når de spiller i Forum Black Box i København d. 12/12-2018. I den forbindelse har Aleg-One forsøgt at samle de fem mest essentielle numre fra bandets bagkatalog. Ikke de umiddelbart fem bedste numre, men de fem numre du som minimum skal have ind under huden før du for alvor ved hvad bandet kan og er i stand til.

Judith
Den mest åbenlyse essentielle fra A Perfect Circle. Et nævneværdigt nummer på et af de bedre rocknumre fra sin generation fanger nummeret “Judith” både en nerve og en lyttervenlighed som kan være svær at spore i bandets øvrige katalog, men ikke desto mindre kan et nummer som dette være med til at åbne op hos nye lyttere og drage dem ind i deres snørklede univers af storladenhed og atypisk rock. Og så er de endda begyndt at spille det live efter længere tids fravær fra setlisterne!

Imagine (John Lennon cover)
At tage et covernummer med i en liste over essentielle numre med et band kan måske virke lidt som en falliterklæring, men det er det bestemt ikke i denne sammenhæng. Det som dette nummer nemlig viser er, at A Perfect Circle mestrer stemninger og kan bøje og dreje dem præcis som det behager dem. En positiv og håbefuld sang som John Lennons “Imagine” bliver nemlig her brudt ned og revet i stykker og sat sammen igen som en apokalyptisk varsel om dommedag.

Counting Bodies Like Sheep To The Rhythm Of The Wardrums
Med sin titel og det meste af teksten taget direkte fra deres eget nummer “Pet” (som egentlig er et bedre nummer end dette) er nummeret med den mundrette titel “Counting Bodies Like Sheep To The Rhythm Of The Wardrums” en spøjs størrelse, der med underspillede elementer, dommedagsstemning og fokus på et sammenklippet helvede af bandets stærke vokaler i dén grad et nummer der viser hvilken størrelse A Perfect Circle egentlig både er og kan være. Det er ikke “Judith” det hele, og det er absolut ikke det nemmeste at lytte til.

The Package
Det her var dét nummer der introducerede mig for A Perfect Circle. Metallen og hård rock var stadig ny i mit musikalske repertoire, så at lytte til dette nummer var noget der med det samme blæste mig bagover i stolen, på den måde den går fra det afdæmpede lavdynamiske og hårdt og kontant op i cadence, larmende distortion og tonstung tyngde. Det er et behageligt nummer. Men det er ikke nemt at lytte til som sådan. Og det er præcis sådan som A Perfect Circle skal være.

The Doomed
Hvilket bringer os til dagen i dag. 14 år efter den overraskende og (måske lidt for) udfordrende eMOTIVe udgivelse er A Perfect Circle vendt tilbage med “Eat The Elephant”, og fra den kom første single “The Doomed”. Og de gør igen præcis det de skal. De behager ikke på denne udgivelse, ligesom de ikke har gjort gennem hele deres karriere. Jeg er stadig ikke nået til det punkt hvor den sidder helt godt hos mig, men den når derhen, skridt for skridt. Jeg er sikker på, at efter deres koncert i Forum, så er jeg mindst ét skridt tættere.

A Perfect Circle spiller i Forum Black Box i København d. 12/12 2018
Billetter er i salg her