Heilung på Midgardsblot 2017. Foto: Jannie Ravn Madsen

Så er det tid til den store. Den helt, helt store! Årets Roskilde Festival! Og som altid er der spandevis af musik at gå i kødet med. Weiss giver dig her 5 bud på bands du bare ikke må misse, hvis du er på Roskilde i år. 

 

Heilung (Avalon – torsdag – kl 01)

Den vildeste ud-af-kroppen oplevelse venter. Det er mørkt, det er tranceskabende, det er dragende. Danske Heilung er som ingen andre. Det store mandskab spiller langt fra metal, men musikken er mørkere og langt mere hårdtslående end meget andet metal der findes derude. Slagtøj, strubesang og naturlyde udgør størstedelen af bandets musik, og når du først står til koncerten, vil du for alvor finde ud af hvorfor de, efter blot efter to koncerter og en top 10 i årets koncerter i Metal Hammer UK, kunne signe med majorselskabet Season Of Mist. 

Graspop og Hellfest er netop blevet pulveriseret af Heilung’s ritual. Nu venter Roskilde Festival og senere på sommeren står Wacken for tur. 

Mød op og støt dansk/tysk/norske Heilung, når de går på scenen på Avalon kl 01. Du vil ikke gå glip af det her. Os så slipper du endda for Nephew. 


Nine Inch Nail (Arena – onsdag – kl 00.30)

Årets helt store navn for alle os med hang til mørket er naturligvis Nine Inch Nails. Trent Reznor og co. har destrueret Orange Scene i både år 2000 og i 2009, hvor særligt sidstnævnte står som en af de flotteste koncerter, der nogensinde har været leveret på Orange Scene. Tungt, vildt og voldsomt!  

I år er det Arena der står for skud, når kongerne af industrial indtager det store telt, på festivalens første fulde dag. Med en ny EP i ryggen “Bad Witch” og et gigantisk bagkatalog af hits, vi behøver vel blot at nævne sange som “Wish”,  “March of the Pigs” , “Head Like A Hole” og “Hurt” er både pitten og fællessangen sirket i NIN’s formørkede univers. 


Watain  (Avalon – fredag – kl 01.30)

Mørkt bliver det også når de svenske black metal ekstremister i Watain bringer Helvedes flammer direkte til Roskilde Festival. Hver en lille hipster vil stå forkulet tilbage, når først Watain har sluppet det massive voldsorgie løs på Avalon fredag nat. 

Watain’s forrige udspil, “Wild Hunt” så de svenske black metallere prøve nye veje af. Bl.a. med en ballade, som “They Rode On”. Men nu! Med deres seneste “Trident Wolf Eclipse” er de tilbage hvor de hører hjemme. Som vi skrev i vores anmeldelse af pladen:

“Gik du og frygtede for, at Watain måske var blevet for blødsøden på de seneste udspil, så kan du godt ånde lettet op. Watain har på INGEN måde tænkt sig, at skrue ned for tempoet. Tværtimod. Trident Wolf Eclipse er en aggressiv bastard af et black metal album, klar til at flænse dine øregange! ” 

 


Madball (Arena – lørdag – kl 23.30)

NYHC! Legender! Madball! 

Gør dig klar på et intenst hardcore show, når amerikanske Madball bringer tyngde og punkede riffs til Roskilde Festival. Amerikanerne var selve startskudet til New York’s hardcore scene, med debutten “Set It Off” fra 1994. I dag – 8 albums senere – har deres 9. album “For The Cause” netop ramt gaden. Så det er med et sprit nyt album i ryggen, at Freddy Cricien og co. går på Roskile Festival’s Arena Scene. 

Vi forventer ikke ligefrem, at det gigantiske telt bliver fyldt til bristepunktet. Men vi er ret sikre på, at dem der dukker op til Madball’s hardcore fest er klar til en pit af dimensioner! 


Scour (Pavilion – lørdag – kl 20.15)

He is baaack! Philip H. Anselmo er tilbage på Roskilde Festival. En festival han har indtaget før med både Down og sit soloprojekt. 

På Roskilde Festival bringer han sit ekstrem/black metal projekt, Scour, til Danmark for første gang. Og det er sammen med både nuværende og tidligere medlemmer fra bl.a. Pig Destroyer, Misery Index og Cattle Decapitation.

Scour har udgivet blot to EP’er: “Grey” fra 2016 og den seneste Red fra “2018”. Men her har vi da i hvert fald fået et klart indblik i hvad vi kan forvente af en koncert med Scour. Ekstrem black metal. Hårdt og kontant. Lige i dit fjæs!