Cabal på Roskilde Festival. Foto: Martin Horn Pedersen

Efter 2 stærke metalkoncerter på Rising på festivalens første dag, var det nu op til Cabal, at forsætte med de hårdtslående toner på dag nr. 2.

Anmeldelsen er skrevet af Martin Horn Pedersen

På forhånd havde de fået en god tid klokken 21.30, men den danske sommer er dog ikke helt så mørk på det tidspunkt, så det blev aldrig rigtig helt mørkt til Cabals ellers så sorte univers. Men sådan er vilkårene på en festival og solen var da forsvundet ned bag Rising scenen, da gutterne gik på scenen. Så der skal ikke klages.

21.30 indtager Cabal scenen, med hætteklædte Andreas Bjulver Paarup i front. Vokalen sætter med det samme den ønskede stemning. Det her bliver mørkt og ondt og publikum, der er mødt stærkt frem, virker klar på lige netop dette.

Vi skal ikke mange breakdowns ind i settet, før pitten er i fuld gang. Både med folk der tydeligvis har deres vante gang i en sådan pit og en masse Roskilde-gæster, der udnytter muligheden for mærke hvordan en deathcore pit føles. Den gør ondt skal jeg lige hilse at sige!

Andreas’ brutale vokal, får det dog hurtigt lidt svært og ender med, at være for langt tilbage i lydbilledet. Det bliver der heldigvis hurtigt rettet op på, men der er stadig lidt udfordringer undervejs. Vokalen er ikke så stærkt fremme i lydbilledet, som man kunne ønske sig. Det kunne dog godt tyde på, at frontmanden simpelthen mangler luft i ny og næ.

Når Andreas derimod får sunget helt igennem, er det her Cabal bliver allerbedst og viser, at de ikke bare er toppen af deathcore i Danmark, men rent faktisk også har noget at byde på, på den internationale scene. Det viser de også denne aften, hvor resten af bandet leverede varen på sikker facon. Stærke breakdowns og tonsvis af kraft i musikken, der gør, at folk fortsætter den vilde fest i pitten, der understøttes af et effektivt lysshow på scenen.

Denne sommeraften på Roskilde blev betydeligt mere brutal i selskab med Cabal. Og som subgenre fungerede deathcoren så absolut fint. De som kom, gik derfra med en stærk oplevelse! Fortsætter bandet den udvikling de har gang i, så bør de også kunne finde dem selv inde på selve pladsen om et par år.