Dirt Forge på Roskilde Festival 2018. Foto: Jannie Ravn Madsen

Skribent Alexander “Aleg-One” Kolby anmelder sludge metal bandet Dirt Forge fra en helt eksklusiv vinkel!

 

Lights, sound, action, go! Klokken var 10:45 da Dirt Forge ankom til festivalpladsen med masser af nerver, forventninger, spændning og ikke mindst gear! Dirt Forge er et band jeg efterhånden føler mig personligt ret knyttet til, og i den sammenhæng har vi helt eksklusivt fået lov til at anmelde deres manddomsprøve af en åbningskoncert på Roskilde Festival DIREKTE FRA SCENEN! Whaaat? Jep!

Efter Rising scenens konferencier havde præsenteret bandet og klokken slog 14:00 gik bandets intro igang og der var lavmælt klap og hujen fra publikum. Ikke helt nok til at give den helt store gåsehud, og måske endda lidt nok til at gøre bandet lidt bekymret for fremmødet. Men okay, hvor mange kender i det hele taget bandet derude? Det er da blevet til en håndfuld shows hist og her samt noget omtale i forbindelse med udgivelsen “Soothsayer”, men er denne noget som er fundet frem til publikum på Roskilde? Tvivlen blev dog gjort til skamme, og da bandet entrerede scenen viste det sig dog, at mængden foran scenen var væsentlig større end forventet, og publikum lod til at være sulte efter rock!

Dirt Forge på Roskilde Festival 2018. Foto: Jannie Ravn Madsen

Efter kort omgang feedback fra guitar og bas blev “Rust & Copper” sat i gang hvorefter bandet introducerede sig selv og slog over i “Ratcatchers” fra EP’en af samme navn! Her kunne energien på scenen virkelig mærkes, og hold kæft hvor det føltes fedt deroppe. Publikum gjorde også sit for at sparke sig selv i gang, og festivalens første moshpit så dagens lys. Det er stadig et lidt sjældent syn for et band som Dirt Forge at se, så det bidrog blot til at energien var endnu mere bibeholdt på scenen. Deres vel nok mest kendte nummer “Stone” fik også sparket publikum godt i røven, og der kom også et par crowdsurfere ud over hegnet foran scenen. Fedt! Jeg har også ladet mig fortælle, at især frontmand Alexander Kolby gerne ville have lov til at opfordre til en wall of death undervejs i koncerten, såfremt der var stemning til det. Men det var noget som blev droppet lidt igen. Dette var så slet heller ikke nødvendigt at opfordre til og både wall of death, circlepit og en håndfuld crowdsurfere kom også undervejs samtidig med at horden foran scenen kun voksede sig større! Hvor seje kan man så lige have lov til at være som publikum?

Det eneste minus jeg egentlig kan komme med i hele denne oplevelse er, at tiden føltes som at den gik alt for hurtigt. Spillede de i virkeligheden de 45 minutter som de var annonceret til, eller var det i realiteten meget kortere!? Det må vi undersøge…

Men alt i alt var det en fantastisk oplevelse, publikum var for fede og oplevelsen af at spille på Roskilde Festvial i sig selv vil være noget som jeg (øhh, jeg mener bandet!) helt sikkert aldrig glemmer. TOPKARAKTER!