Roskilde Festival har i dag annonceret amerikanske Nine Inch Nails med den excentriske Trent Reznor i front som det guitarspillende indslag blandt årets headliners. Lige netop Nine Inch Nails har budt på mange store opelvelser og kæmpe betydning for min egen indgang til metal, samt egne musikalske udfoldelser. Her er en kort top-liste over mine største oplevelser med de legendariske industrial metallere.

Nine Inch Nails hiver The Dillinger Escape Plan på scenen

Denne optræden var jeg desværre ikke selv med til at overvære, men det udbrud der kom fra scenen i denne video og den energi de to bands bringer på bordet i forenet kraft tog virkelig pusten fra mig og blæste mig omkuld. En Alexander der var meget ny i metalverdenen (tror faktisk, at Nine Inch Nails var noget af det eneste og hårdeste metal jeg hørte) fik ekstra meget blod på tanden til at udforske genren. Og hvilket bedre sted at starte end med The Dillinger Escape Plan?

 

Nine Inch Nails i Forum, 2014

Link til anmeldelsen: https://blastbeast.dk/2014/05/nine-inch-nails-forum-135-2014/

Det var med en vis skepsis at vi tog ind i Forum på denne dag for at se Trent & Co. give los i den store betonkasse med den lettere skuffende ”Hesitation Marks” i bagagen. Heldigvis fik vi kam til vores hår og Nine Inch Nails blæste of fuldstændig bagover med et varieret sæt fuld af intensitet og blændende flotte visuals. Wow!

 

Nine Inch Nails & David Bowie live in concert

Det som for alvor gjorde, at Nine Inch Nails gennemslagskraft gik op for mig var denne fantastiske koncert i selskab med ingen ringere end David Bowie, som ikke kræver nogen nærmere introduktion. Denne forening med David Bowie, en anden karakter som har betydet meget for min egen musikalske rejse, var virkelig blåstemplingen en øjenbryns-løfter af karat. Og hold da op for en optræden!

 

”Reptile”, ”Wish”, ”March Of The Pigs”, ”Starfuckers Inc.” og ”Survivalism”

Det er virkelig svært for mig at lave en decideret top liste over de fedeste tracks af Nine Inch Nails. I stedet er det ret nemt at lave en liste over numre som har betydet meget for mig rent inspirationsmæssigt når det kommer til at skrive musik selv. Her er den maskinelle og tonstunge ”Reptile”, den dynamiske og galloperende ”Wish”, den tonsende og skæve ”March Of The Pigs”, den stadion-rockede ”Starfuckers inc.” og den industrial metalliske ”Survivalism” har alle bidraget til min egen nysgerrighed i min musikalske gøren.

 

Nine Inch Nails på Roskilde Festival, 2009

Hele kulminationen af min egen fanboy-rejse med Nine Inch Nails skete kl 01:00 d. 3/7 2009 foran Orange Scene på Roskilde Festival. Vi var ikke mange foran scenen, men jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle være sikker på en god plads, så der blev ventet pænt i en del timer inden koncertstart. Så det magre fremmøde var slet ikke noget jeg lagde mærke til oppe foran hvor sveden dryppede mindst lige så hårdt som oppe fra scenen.

Det er blandt andet også derfor, at Nine Inch Nails koncert på Roskilde Festival her ni år efter i 2018 står aller højest på must see listen, og burde også stå højt på listen hos jer også.

Vi ses i smatten!