Vigtig, vigtig booking fra Roskilde Festivalen, der her til formiddag kan præsentere hvad der nok bliver et af 2018’s største rock/metalliske oplevelser herhjemme. 


Nine Inch Nails – onsdag d. 4 juli – Arena

Industrial kongen, Trent Reznor, vender omsider tilbage til dén festival, hvor han med sit projekt, NIN, i 2009 leverede en af de største koncertoplevelser, der nogensinde har været på Orange Scene. Det var en koncert, der her næsten 10 år efter, står som et ny-legendarisk øjeblik under den orange teltdug. Det var på én gang både voldsomt, intenst, betagende og smertende. Præcis som det skal være med Nine Inch Nails
Det bliver det også i år, når NIN på Roskilde Festivalen, for første gang, indtager Arena(!) på de sene aftentimer, på festivalens første dag. Det kommer til at eksplodere når hits som “Wish”,  “March Of The Pigs”, “I Gave Up” og naturligvis “Hurt” rammer os! For satan hvor vi dog glæder os til det her!

Men det er dog langt fra kun Nine Inch Nails Roskilde kan hive op af hatten til os her til formiddag.

Dead Cross – fredag d. 6 juli

Ja, de havde jo egentlig offentliggjort sig selv forleden. Men nu er det altså bekræftet af festivalen. Det helt nye cross-over projekt, Dead Cross, med bl.a. Faith No More vokalist Mike Patton i front og tidligere Slayer trommebasker Dave Lombardo på trommer, indtager festivalen, med deres nye vandvidsprojekt. Der er nærmest ikke den stil Dead Cross ikke formår, at blande sammen på deres debut udspil fra 2017. Et album hvis spilletid end ikke når at ramme de 30 minutter. Mon ikke der kommer lidt fra både Faith No More og Slayer’s bagkatalog også?
 

Celeste – fredag d. 6 juli

De franske mørkemænd i Celeste vil også være at finde på festivalens program i år. Bandet der netop har spillet på Loppen kommer til Roskilde, med deres seneste udspil “Infidèle(s)” i bagagen. Vi forventer naturligvis at blive savet midt over, af Celeste’s voldsomme tag på black, sludge og hardcoren, selvfølgelig i fuld mørke og kun oplyst af de røde pandelamper. 

Slægt – Dato TBA – Rising 

2018 bliver året hvor Slægt indtager Roskilde Festivalen. Black/heavy metal bandet spiller på festivalens Rising Scene. I øvrigt en scene de deler med Cabal i år. Slægt’s popularitet er fortsat stigende herhjemme og nu også i udlandet, hvor bandet netop har afsluttet en omfattende Europatour.  

My Bloody Valentine

Og endelig kan fans af legendarisk støjrock se frem til et glædeligt gensyn med My Bloody Valentine, der sidst var på Roskilde for præcis 10 år siden i 2008!

 

Det tegner til at blive et særdeles mørkt program for den hårdtslående del af Roskilde Festivalens program i år. Og vi kan nu se frem til:

Nine Inch Nails, Dead Cross, Watain, Scour (m. Phil Anselmo), Clutch, Heilung, Myrkur, The Descendents, Chelsea Wolfe, Slaves, Mogwai, Boris with Merzbow, Celeste, Baby in Vain, Slægt, Cabal, Nyt Liv, Motorsav og Ond Tro på årets Roskilde Festival.