Vi skriver idag d. 1 marts og dermed årets første rigtige forårsdag. Der er dog intet der tyder på, at varmen er på vej!

 

Og heldigvis passer det jo så egentlig ganske godt med offentliggørelsen af vores andet The New Shit navn for 2018! Her er der nemlig ikke skyggen af sol og glade dage.  Og gudskelov for det!!

Det er mystisk, det er poetisk, det er anderledes, det er (0)!

(0) (parentes0parentes) bringer, med udgivelsen af deres debut EP fra 2017, for alvor mystikken ind på den danske metalscene, med en ganske unik musikalsk vinkel og stil. Et tiltrængt friskt pust, hvor subgenrer blandes og poesi og tyngde får lov til, at gå hånd i hånd. 

EP’en består af i alt 4 sange fordelt på hhv. to numre på over de 10 minutter og to numre på under fem minutter. Alle 4 sange har et tal fremfor en egentlig titel.
Således åbnes EP’en med det første nummer “(1136)” . Et flot og velkomponeret nummer, på over 10 minutter, hvor stærke progressive elementer og en flot sans for memorable riffs (særligt ved omkring de 4 minutter), synes at være nummerets sande styrke. 

Vi glæder os til at kunne præsentere et band, der i dén grad forstår at frembringe stemninger. For er der noget (0) kan, ja så er det at skrive musik med nerve og sjæl. Selvom EP’en kun består af 3 reelle sange og et smukt afsluttende drone-inspireret lydunivers, på over de 12 minutter, formår de i høj grad, at opretholde en rød tråd igennem albummet, skønt sangenes åbenlyse forskeligheder. Sang nummer 2 “(336)” er, modsat albummets åbner, en hurtig, ja nærmest thrashet skæring, der egentlig ikke har ret meget tilfældes med det progressive udspil i det første nummer. 

Men så alligevel har det. For begge har det lyden af (0). Skønt sangene virker forskellige, så lyder det som dem. Det skyldes ikke mindst den sludgede guitarsound og den rå growl, der samler det hele. At (0) så rent faktisk også har noget på hjerte, udmundet i et smukt og poetisk tekstunivers, gør naturligvis ikke oplevelsen dårligere.

“Nattens fred
Hævder sig
I nostalgiens dyb
Opslugt af
En evig trang
Bringer mig på vej

Foster jeg
Kvæler dig
Intet er som var
Nok tilpas
I sjælens ro
Spinder tankens spind”
– fra nummeret “(336)”

Det er ikke meget vi ved om dette band. De har ikke skrevet noget om sig selv og opererer i noget, der vel bedst kan beskrives som et kodesprog. Besynderligt? ja. Men egentlig også ganske sejt. Det her er i hvert fald noget der vil komme til at vække opsigt, når de først rigtig får fat i publikum. 

I år får vi lov til at opleve dem på Royal Metal Fest, hvor de spiller lørdag d. 7/4. Og så kan vi allerede nu godt begynde at glæde os til The New Shit Showcasen, som vi snart har meget, meget mere om.