De tyske retro/stoner-rockere i Kadavar er blevet tungere med årene og lagde atter København et visit i kølvandet på deres nye plade “Rough Times.” 
Mantar

Mantar i Pumpehuset. Foto: Aleg-One

Vi nåede ikke det første band “Death Alley”. Men til Mantar var vi klar i Pumpehuset! 

Den tyske duo er, modsat Kadavar, ikke en hyppig gæst på disse kanter. Dét selvom de faktisk er et af tidens varmeste navne på black/sludge metal scenen og på deres blot anden plade blev signet på Nuclear Blast. Så naturligvis var vi mange der stod klar til at opleve den tyske maskine. 

Og det ER sgu imponerende hvordan man som blot to mand kan larme så fucking meget. Hanno på vokal/guitar og trommeslager Erinc gik til den med liv og sjæl, på trods af dårlig lyd i starten, som heldigvis blev væsentlig bedre undervejs. 

Jeg undrede mig en smule over, om man ville forstå noget af det hvis ikke kendte til numrene i forvejen. Men der var vildt god energi på scenen og med højt tempo hele vejen igennem. Vi fik et godt og blandet sæt, fra begge deres plader, hvor “Cross The Cross”, “Cult Witness” og afslutningsnummeret “Era Borealis” blev de helt store oplevelser. 

Undervejs sagde de, at de efterhånden var blevet vant til på deres tour, at folk (læs: Kadavar fans) forlod salen midtvejs i deres koncert, så de var vildt glade for at næsten alle var blevet helt til slut!

Godt gennemtævet var vi nu klar til Kadavar

 
 
 

Kadavar

Kadavar i Pumpehuset. Foto: Weiss

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har oplevet Kadavar efterhånden. Ikke mindst i København. Én ting er i hvert fald sikkert; det er ikke muligt at tælle det på én hånd længere.

Kadavar er uden tvivl ét af de hårdest arbejdende bands og har været det i en del år nu. Når de ikke lige skriver en ny plade, ja så er de konstant på turné. Alene i Danmark er det på blot et par år, blevet til koncerter på steder som Beta, Loppen, 3x Pumpehuset og Copenhell. 

Nu stod de så igen i Pumpehuset og for anden gang i den store sal. Sidst de stod her savede de Blues Pills midt over, med deres retrorock. Denne aften i Pumpehuset formåede de, ikke helt på samme måde, at banke rock n rollen ned over os. 

“Rough Times” hedder deres nyeste album og rent musikalsk er der bestemt dømt hårdere tider hos Kadavar. Lyden på den nye plade er tungere og langt mere mørk end de foregående udspil. Det skyldes ikke mindst Lupus Lindemann’s riffarbejde og den store portion fuzz på sin guitar. Hele 5 sange fra den nye, var på plads i sætlisten denne aften, hvor der dog også var blevet plads til en håndfuld af de gamle fra bagkataloget, i de i alt 16 numre vi fik denne aften. 

På scenen arbejder tyskerne ud fra en formel de har arbejdet ud fra siden begyndelsen. Trommeslager, Tiger , er på mange måder manden i front, når ham og hans trommer, er placeret i midten, længst fremme på scenen, med sanger/guitarist Lupus Lindemann og bassist Simon „Dragon” Bouteloup i hver sin side. 

Har man oplevet Kadavar før, ja så er der altså intet nyt under solen her og denne aften var rutine-hatten sat på. Omvendt ville det da også være underligt andet, når man spiller så meget som de gør. Men denne aften var et helt tydeligt, at det bare var endnu et show i rækken. 

Alligevel må man beundre de tyske rock n rollere, at selv på en aften hvor rutinen er slået til, er Kadavar et af verdens bedste bands til lige netop dét de gør. Og det de gør er at spille klassisk rock n roll, med et så svingende groove, at det går lige direkte i nakken og ned i benene. 

Og så er det på sin plads at sige tak til Kadavar for at bringe “Into The Night” fra Berlin (altså albummet), ind i sætlisten igen. Et nummer der ikke har været spillet på touren før Pumpehuset denne aften, og som alene, med sit forrygende groove og sin smukke finish trækker et halvt pentagram op.