Nervosa på Beta. foto: Weiss

Kan man i virkeligheden kalde det for en decideret Sydamerikansk bølge af ny thrash? Muligvis! Og ét af disse bands spillede på Beta på Amager forleden.

Sydamerika spytter thrash metal bands ud i disse tider. Et af disse bands er brasilianske Nervosa, der udelukkende består af kvinder. Dét i sig selv er jo på papiret ret interessant, i en genre, der i høj grad er domineret af mænd. 

For første gang kunne vi i Danmark få oplevelsen af Nervosa, da Beta havde inviteret dem forbi på deres igangværende Europa Tour. Og det var klogt set af Beta’s booker. For denne torsdag aften, var Beta så godt som fyldt, da trioen anført af bassist i og sanger Fernanda Lira gik på scenen og i én time åbnede op for thrash-metal sluserne.

Fyldt med energi og med et publikum, der i hvert fald på de forreste rækker, var godt med, virkede det som en god dag for pigerne. Og det virkede da bestemt også troværdigt, da Fernanda gentagende takkede os alle for det ganske imponerende fremmøde. Som det da bestemt også var.

Nervosa har to fuldlængder på samvittigheden. “Victim of Yourself” og den seneste “Agony”, der er blevet udgivet via Napalm Records. Så allerede her er Nervosa godt kørende. 

Musikalsk var det dog en blandet pose bolsjer de tre kvinder kom med. Nuvel, de spiller udmærket og har da bestemt hørt deres Sodom og tidlige Kreator. Læg dertil at Fernanda’s skærebrænder vokal sidder lige i skabet. Men de helt skarpe og frem for alt memorable sange, mangler de stadig at skrive. Det blev tydeligt efter godt og vel en halv time af koncerten, hvor det tyndende ud i salen og folk fandt mere glæde i baren. Simpelthen fordi variationen i deres sange ikke er tilstede, hvilket lyden heller ikke var i store dele af koncerten. Dette kunne måske have været undgået, hvis nu Nervosa havde valgt at bruge tiden på at lave lydprøve, da de ankom. Det havde de bevidst valgt ikke at gøre, og ja, så bliver det altså svært. Og her var det til tider for skramlet og unuanceret at høre på. Selv for et upoleret og råt thrash metal band! 

Men her var de så. For første gang i Danmark. Nervosa fik på trods af alt tændt op i i hvert fald de forreste rækker og så kan man altså ikke komme udenom, at det nu engang var ret cool at se tre kvinder spille den her stil.