Of Mice & Men på Roskilde: Foto: Martin Horn Pedersen

Torsdag eftermiddag på Roskilde skulle det amerikanske metalcore band, Of Mice And Men (OM&M), indtage den lille Pavillion scene.
Anmeldelsen er skrevet af Martin Horn Pedersen

Forinden havde vi diskuteret en smule frem og tilbage, om de nu også var blevet placeret på den rette scene, da bandet i mange andre lande er væsentlig større end i Danmark. Men Roskilde’s booker fik ret. Teltet var pænt fyldt, men ikke overfyldt, så en større scene havdee ikke gjort dem godt.

Bandet lagde ud med en solid omgang metalcore, der fik gang i nakkerne hos publikum, efterfulgt af aftenens første wall of death.
Derefter faldt tempoet lidt hos fansne, med et par sange fra det seneste album. Et album, der mere kan ses som alternativ metal og ikke har samme intensitet, som deres tidligere plader.
Det holdt dog ikke længe, for publikum ville “slås”, så selv i et nummer uden de naturlige breaksdowns, fik det hungrende og sultne publikum godt gang i pitten.

Sådan forsatte koncerten mere eller mindre frem og tilbage. OM&M skiftede mellem solid metalcore og mere afdæmpede numre. På den måde må koncerten siges at have været en succes, men der var også klare mangler. Uden tidligere sanger, Austin Carlile, har bandet, på nogle punkter, den samme fremtoning som med en forsanger, der kun tager sig af sin vokal. Men det er altså en smule anderledes med nuværende sanger Aaron Pauley, som nu må klare det, samtidig med at han spiller bas, med back up fra resten af bandet. Jeg tror godt, at det kan virke, hvis bandet forsætter ned af det musikalske spor, som de pt er på, men så længe de ældre metalcore nummer er en del af settet og samtidig virker til at bære meget hos publikum, ja så er der altså mangler hos frontmanden live. Publikum måtte bære for meget af energien til showet.