Auðn på Roskilde 2017. Foto: Weiss

Islands Auðn. Et band der for alvor beviser, at black metal scenen på Island er i rygende udvikling. Med et primetime spot kl 21.30 på Roskilde, var de da også bandet, der skulle runde dagens metalliske koncerter af på Rising.

 

Og det gjorde de så. Ganske uimponteret  og klar til at banke Roskilde publikummet på plads! Det på trods af, at bandet måtte kæmpe med Rising’s håbløse og alt for lave lydforhold. De slap dog gudskelov langt bedre fra det end Sibiir tidligere på dagen. 

Efterhånden har jeg oplevet Audn en hel del gange. Både med hjemmebane publikummet på Island og i Danmark. Men hver gang er det det samme: En smuk og hårdtslående opvisning i black metallens fineste univers, leveret af en gruppe musikere der simpelthen bare kan deres shit! 

Væk er corpse paint og nitter. De nydelige unge mænd viser derimod tænder i deres sammenbidte og iskolde black metal, der denne aften på Roskilde passede perfekt til den kølige sommeraften. 

En god mængde publikummer var da også dukket op til koncerten og sørgede for at holde pitten i kog oppe foran. Man kan så diskutere om de fleste unge var kommet “bare for at slås i pitten” (for det gør man jo til en metalkoncert) eller om de rent faktisk var kommet fordi de kan lide musikken. Audn er ikke ligefrem wall-of-death eller circlepit indbydende musik. Så det virkede ærlig talt lidt malplaceret og bandet selv virkede også ganske overrasket over situationen.  

Ikke desto mindre fik Audn sat Roskilde solidt på plads, med dagens bedste metalkoncert!