Baest på Roskilde. Foto: Jannie Ravn Madsen

Et sammenbidt og frådende Baest viste absolut ingen nåde, da de savede Roskilde Festivalen midt over mandag aften i absolut prime time på Rising.

Klokken er 21.15. Om et lille kvarter går Danmark’s nok største ekstremmetal håb lige nu på scenen og allerede er der pakket foran scenen.

Præcis kl 21.30 går bæstet så på. Vredt og sammenbidt, men samtidig også med en overrumplende glæde lysende ud af øjnene på samtlige bandmedlemmer. 

Baest gav en fantastisk opvisning i old school død på Copenhell foran et taltstærkt publikum. Men her var Baest nu engang på hjemmebane foran en metal-crowd, der enten har hørt om dem eller set dem før. På Roskilde var drengene derimod på total udebane. Hvordan crowden ville tage i mod dem her, var på ingen måde til at forudsige.

Baest på Roskilde. Foto: Jannie Ravn Madsen

Men vi skulle blot igennem de første 30 sekunder af første nummer, før pitten eksploderede i et virvar af circlepits, gentagende wall-of-deaths og crowdsufere. Ja sgu’ så, Baest bragte crowdsurferne på banen og hvad helvede?! Vagterne tillod det!? 

På Copenhell savnede jeg noget mere vildskab fra sanger Simon Olsen. Jeg ved han er en energibombe af rang. Men han manglede lige det sidste. Dét kom på Roskilde, da han langt om længe valgte at forlade scenen og hoppe ud til crowden. Det var præcis dét jeg savnede fra ham. Fedt fedt fedt!

Baest’s sande svendeprøve blev sat i aftes på årets Roskilde Festival. Med kun et år på bagen har de her gutter opnået alt det man kan opnå som up-coming band i Danmark og deres koncert på Roskilde vidnede om et band med en ufattelig fed fremtid i møde. Nu bør udlandet og debutten snart kalde. 

Tak for oplevelserne de sidste par dage, drenge! Vi ses nok på Roskilde igen om et par år. Naturligvis inde på selve pladsen næste gang!