Sibiir på Roskilde. Foto: Weiss

Hele vejen fra det mørke Norge ramte Sibiir Roskilde Festivalens Rising scene søndag eftermiddag, med deres formørkede hardcore. Det blev dog én lang sej kamp mod toppen.

Hardcore og black metal to scener, som Norge har høstet mange sejre på, ikke mindst på baggrund af Kvelertak’s succes. 

Et af de nyeste skud på stammen er Sibiir og søndag eftermiddag gik de hardcore på Rising, foran et publikum, der hovedsageligt bestod af nordmænd. 

Bandet blev grundlagt i 2013 og har i år været på en mindre tour sammen med førnævnte Roskilde-darling Kvelertak. Om Sibiir også bliver en fast Roskilde-darling må tiden vise. Men på baggrund af søndagens koncert bør der måske gå lidt tid før vi ser dem igen.

Sibiir’s hardcore kom aldrig på noget tidspunkt ud over scenekanten. Kun forsanger Jimmy Nymoen viste en smule glæde ved at stå på scenen. Når man spiller hardcore skal hele holdet sgu’ være med. Der skal udvises store mængder af energi fra alle bandmedlemmer, ellers ryger det fladt til jorden.

Og det gjorde det altså denne aften på Rising, hvor lyden på alle måder heller ikke var med bandet. Lyden på Rising var forfærdelig og det tog lydmanden hele tre numre før der for alvor kom noget ud af PA’et. 

En hardcore ommer fra både band, tekniker og Rising.