I næste weekend står den på stoner, doom og retrorock når den første udgave af Children Of The Sun afholdes ved Enghave. I den forbindelse har vi fået en snak med Children of the Sun booker/daglig leder, Kasper Fjord Henneberg.


Hvem står bag Children of The Sun?

Hvis vi skal være meget officielle, så står foreningen Copenhagen Psych Fests Venner bag festivalen. Foreningen står bag en række initiativer, herunder Copenhagen Psych Fest, Children of the Sun, Magisk Stat (en ny musikportal der lige nu kun ligger oppe i en BETA-version) og Magisk Stats rockklub. Personligt har vi tætte bånd til bands som Gaia, Måneskjold og Skifting – og det nyeste medlem af ledelsen, Lea Rosenkold, kommer fra Royal Metal Fest.

Hvad er tanken bag Children Of The Sun? Hvilke navne har I gået efter og er i tilfredse med resultatet af programmet på dette første år?   

Egentligt har vi genbrugt politikken fra Copenhagen Psych Fest – og det er selvfølgelig rigtigt svært sådan helt, at konkretisere hvad den er på nogle få linjer.

Vi har en klar mission der handler om, at styrke den nordiske psykedeliske undergrundsscene og vi mener den tunge del af genren, har været underrepræsenteret på vores forrige festivaler. Det virker som om at der sydpå (her tænker vi Tyskland, Spanien og Holland) eksisterer et naturligt sammenfald imellem stoner, space og psych, men at disse er meget adskilte i Danmark.

Children of the Sun er ikke nødvendigvis et forsøg på at samle to scener under ét, men derimod at tage et skridt hen imod et tættere samarbejde, hvor den danske og skandinaviske undergrund står tættere sammen på tværs af genrer og udtryk.

Det lyder måske utopisk – og missionen går nok nærmere ud på at udbrede kendskabet og sammenholdet, nærmere end at nedbryde de bestående barrierer – der skal vi som organisation nok stå lidt stærkere end vi gør pt.

Hvad kan publikum forvente af festivalens musikalske aspekt på dette første år?

De kan forvente rigtigt meget høj-kvalitets tidsmaskine-stoner rock. Ideen opstod for mange år siden, hvor Kristian fra Gaia og jeg, Kasper Fjord, var fulde og snakkede om at lave den festival der indeholdt netop det, vi allerhelst ville høre. En dansk rockfestival der kunne være en pendant til Roadburn, Freak Valley, Yellowstock og andre midt-europæiske stoner/doom/psych/spacerock festivaler. Så forhåbentligt kan de forvente noget i den retning. Kristian er ikke direkte involveret i festivalen på nuværende tidspunkt – men tjek hans båndselskab Virkelighedsfjern ud.

I forhold til festivalens line-up, har vi med bands som Mountain Witch, Tombstoned og Dopelord forsøgt at trække bands til, der har et etableret internationalt navn iblandt stoner-heads. Ligesom til vores tidligere festivaler, er det vigtigt for os ikke blot at præsentere og dyrke én bestemt lyd inden for en særlig genre, men derimod at vise diversiteten og bredden i det musikalske udtryk. Praktisk betyder det egentlig bare at vi synes, at det er kedeligt at høre en variation af det samme band 9 timer i træk og derfor booker vi genremæssigt snævert, men breder os ud inden for de genrer vi præsenterer.

Vi synes selv at vi før i tiden, har været gode til at spotte bands der var på vej frem og været vedvirkende til at give nogle af dem et skub frem i deres karriere. Denne del er vigtig for os og det mål fortsætter vi selvfølgelig med at arbejde for. For at kunne blive en del af line-uppet, er også vigtigt at bandsne er album-aktuelle, ELLER også bare har noget helt unikt og medrivende over sig.

Andre forhold kan også spille ind – som fx i tilfældet med Dead Witches, hvor Mark Greening fra de første 3 Electric Wizard plader spiller trommer i. Mark er jo lidt af en legende, og at hans nye band kommer og spiller deres andet show nogensinde hos os er vi ret stolte af.

I bookinggruppen er vi meget glade for instrumental-musik og derfor er det fedt at have både Causa Sui og Yuri Gagarin på. I vores optik er de iblandt de 5 bedste instrumental bands indenfor det seneste årti.

Vil der være nogle non-musikalske oplevelser på Chilren Of The Sun?

Det korte svar er NEJ. Vi prøver at holde det så nedbarberet og råt som muligt – så hvis man vil se et vildt lys-bobleshow, så må man vente til den officielle Copenhagen Psych Fest til August – men der går vi også ALL IN med lysshowet.

Og det er selvfølgelig også løgn – vi har for nyligt fundet ud af, at vi hver dag vil lave HAPPY HOUR med grill, mad, øl og et lille skrabet musikanlæg der spiller en masse Witchfinder General ude i baggården til spillestedet.

6 øl for 100 kr., du sidder ned på jorden med dine bedste venner og fniser over at skulle på et vildt og langt sonisk trip inden for en ganske overskuelig tidsramme.

Hvorfor har I valgt at holde det i Enghave? Nu går vi meget til koncerter i dagligdagen, men dette venue ved Enghave er ikke ligefrem kendt for sine mange metalkoncerter. 

Før i tiden har vi oftest samarbejdet med ’’etablerede’’ venues –og det har virkelig været en god aftale for både dem og os, da vi hver især stod for, og gjorde det, vi var bedst til. Vi fortsætter med at arbejde med lokale spillesteder i form af mindre shows et par gange om året – men når man skal lave en stor festival med høj kunstnerisk kvalitet, er det bare nemmere selv at kunne styre partnerskaber, bar, udtryk, personalepolitik og meget andet.

For mig minder programmet om en mini-udgave af europa’s forskellige Desert Fests. 

Det er et af de største komplimenter du kan give os. Skal jeg virkelig nørde den, ville jeg sige at vores program er en sammensætning af de tungeste dele af Freak Valley, kombineret med de spændende mellemstore acts fra Dessert Fest.

Jeg synes at festivaler som Up In Smoke, Desert Fest, Yellowstock, Freak Valley, SpaceFest, Stoned from the Underground, Aquamaria og Muskelrock gør/har gjort det virkelig godt. Når jeg ser programmet fra Roadburn 2008 er min hjerne ved at smelte… Boris, Graveyard, Jesu, Cult of Luna, Witchcraft, Earthless, Witch, Current 93, Isis, Church of Misery, My Sleeping Karma, Baby Woodrose, The Heads, Assemble Head in Sunburst Sound, Danava, Baby Dee, Ramesses, Mos Generator, Litmus, Electric Orange, La Ira de Dios, Zone Six, Acid Mothers Guru…

Hvis vi engang kunne lave et program der var ligesådan, så var der jo ingen grund til at vågne op dagen efter.

Hvad er jeres fremtidige ambitioner med festivalen?

Fremtiden synes vi ser spændende ud – på nuværende tidspunkt har vi allerede booket 5 bands til næste år, hvoraf 3 af dem offentliggøres under selve festivalen. Det har været en kæmpe fornøjelse at sætte festivalen op og derfor er det naturligt for os at fortsætte. Vi kan afsløre, at ligesom vores ’’regulære psych fest’’, bliver COTS 2018 også holdt på KPH-Volume i Enghave.

Children of the Sun afholdes d 26+27/5. Det fulde line up kan ses her