Forleden udkom Rammstein’s længe ventede koncertfilm fra Paris. En film der er skabt af den svenske film director og tidligere Bathory trommeslager Jonas Åkerlund.

Åkerlund selv har efterhånden skabt sig et stort navn som director på musikvideoer for en lang række store kunstnere som Britney Spears, Lady Gaga, Metallica og U2 og har altså nu kastet sig ud i dette store Rammstein projekt fra tyskernes koncert i Paris d 6 og 7 marts 2012.

Matchet kunne ikke være mere perfekt. Åkerlund har nemlig formået at fange Rammstein’s på én gang både overvældende, frygtindgydende, men så sandelig også utrolig smukke udførelse på scenen. Noget som Rammstein er fuldstændig unikke i at mestre. Ingen er som Rammstein, og hvis nogen fortsat skulle være i tvivl, så bør de omgående se dette mesterværk af en koncertfilm.

Åkerlund har fanget en stemning, der matcher tyskernes ønske om et orkester solidt plantet i den industrial/mekaniske metaltradition. Scenen er naturligvis bygget op i bedste Rammstein stil, med tonsvis af metal, stål, jern og naturligvis…. ILD!
På billedsiden har Åkerlund givet udtrykket en mørk og dunkel colour grading, der med dens mørkeblå og grålige skær, i virkeligheden får koncertfilmen til, på billedsiden, at minde om en rendyrket sci-fi horrorfilm.  

Blandt mange store oplevelser i koncerten, herunder en flot opførelse af “Mutter” og en makaber version af kannibal baskeren “Mein Teil”, ja så kulminere både billede- og lydsiden altså på den gåsehudsfremkaldende smukke version af “Engel”. I klassisk Rammstein stil får Lindemann naturligvis påsat brændende englevinger på ryggen. Storslået! Intet mindre. 

Det eneste negative der er at sige om udspillet, er den til tider, lidt for hurtige rytmiske klipning. Engang i mellem kunne man godt have ønsket, at klipperytmen var en smule langsommere. Ofte går det simpelthen for stærkt. For stærkt til at øjet rigtigt kan nå at følge med. 

Men det er småting på en ellers imponerende flot koncertfilm af Jonas Åkerlund. Det skal blive godt i Horsens!

Rammstein – “Paris” udgives via Universal