Årets sommer hit er landet og den lugter af disco, 80’er vibe og grønne neonlys, leveret af folk fra Soilwork og Arch Enemy! 

Mine damer og herrer – rockfans i alle aldre. Smid alt hvad I har i hænderne, stop op og lyt til The Night Flight Orchestra omgående. I vil ikke fortryde det. 

Se, der har i de senere år været en tendens til, at nye bands har taget fat i det vi i dag kalder retrorock. Forstået således, at disse bands har taget udgangspunkt i slut-60’er/start 70’er rockens sound og givet det et friskt pust. Lyden her må godt være rå, upoleret og fyldt med syrede guitarsoloer.

Svenske The Night Flight Orchestra har også taget tidsmaskinen tilbage i tiden, men har valgt at stoppe i slutningen af 70’erne og starten af 80’erne. I tiden hvor Kiss, Toto, Journey og Boston alle bragede frem, med deres bud på moderne rock fyldt med polorede produktioner. 

På svenskernes tredje album  “Amber Galactic” er der således dømt classic rock, med utrolig mange referencer til tiden hvor synth og disco var the shit. Alt sammen i et musikalsk univers fyldt med forrygende sange i dur, hvor groovet, de store hooks og de fede melodier simpelthen står i kø. Så fede at Nuclear Blast måtte smide en kontrakt på bordet. 

At svenskere kan skrive hits bør efterhånden ikke komme bag på nogle. Og bag The Night Flight Orchestra står nogle af de mest erfarne folk på den svenske metal scene. Björn “Speed” Strid, bedst kendt som sanger i Soilwork, er The Night Flight Orchestra’s frontmand og bassen håndteres af Sharlee D’Angelo, der har sin faste gang som bassist i Arch Enemy. 

Der er ikke meget metal at finde i The Night Flight Orchestra. Men derimod en satans god omgang classic rock, med de rigtige 80’er vibes pakket ind i en nutidig produktion, der skriger af sol, sommer og gode tider. 
Albummet oser som sagt af fede numre, men hvor særligt “Gemini”, åbneren “Midnight Flyer” og disco-rockeren “Domino” bør fremhæves, som skivens sande højdepunkter. 

The Night Flight Orchestra er bandet du ikke vidste du manglede i din musiksamling i dag! 

Opsummering: Bjørn “Speed” Strid og co. har på The Night Flight Orchestra’s tredje album (det første på Nuclear Blast) “Amber Galactic” lavet et classic rock album, der bør kunne samle både rock- og metalfans under fanen “de gode sange”. Soilwork- og Arch Enemy medlemmerne har skabt et album, der når året er omme helt klart vil vil at finde som “årets album” flere steder. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Sol, sommer og glade dage! 80’erne møder 10’erne på den fede måde. Stærkt!!

Lyt specielt til: “Gemini”, “Midnight Flyer” , “Domino”, “Sad State Of Affairs”.

For fans af:  Kiss, Toto, Journey, Boston, Whitesnake 

The Night Flight Orchestra – “Amber Galactic” udgives via Nuclear Blast