Arcturus i Amager Bio. Foto: Jannie Ravn Madsen

Med nuværende og tidligere medlemmer fra så prominente navne som Mayhem, Dimmu Borgir, Borknagar 0g Ulver, var der i sagens natur lagt op til det helt store norske brag med de fantastiske avantgarde metallere Arcturus, da bandet forleden gæstede Amager Bio!

For første gang i 12 år var det tid til at opleve Arcturus på dansk grund igen. Sidst de var i Danmark var det på Rust, men nu have nordmændende ført an af geniale ICS Vortex i front og med Hellhammer piskende i rytmesektionen, altså indtaget Amager Bio. En sal, der desværre viste sig at være alt, alt for stor til nordmændende. Men det var vel egentlig også forventet. 

For Arcturus er på ingen måde et band, der samler den store skare af fans. Arcturus er musik for nørderne. Nørder der er klar på at opleve noget musikalsk helt unikt og anderledes. Alt det står Arcturus for. Med i alt 5 studiealbums, den seneste Arcturian fra 2015, var det et bredt og varieret bagkatalog nordmændende havde gjort klar til os.

De var fløjet ned for kun at spille dette ene show i Danmark. Så det i sig selv var jo allerede stort for os, der havde set frem til at se dette band på dansk grund i mange, mange år nu. Det var således et helt og aldeles skræddersyet show kun for os, der ventede.

Og Arcturus skuffede bestemt ikke. Med en velvalgt setliste, der bestod af gamle sager som “To Thou Who Dwellest in the Night”, “The Chaos Path” og til de nye og aldeles fantastiske sange som “Game Over” og “Crashland”, blev vi ført igennem en musikalsk stjernestund, hvor medlemmerne gang på gang beviste hvorfor de kan kalde sig nogle af Norges ubetinget bedste musikere nogensinde. 

ICS Vortex selv stod for det imponerende vokalarbejde, der i sin natur er så dragende på en helt igennem uforklarlig måde. Ingen lyder som ham, når hans lyse fraseringer gang på gang rammer plet. Det som i virkeligheden lyder skævt er fuldstændig kontrolleret og hvad han formår at skabe på plade gør han, hvis ikke bedre, i livesituationer. 

Iotunn i Amager Bio. Foto: Jannie Ravn Madsen

Flot og gennemført koncert med avantgarde metallerne, der så sandelig tog os ud på den vildeste rumrejse og tilbage igen. 

Det eneste man egentlig kunne sætte en finger på var manglen af keyboard. Et mindre irritationsmoment, der dog betyder en stor del i Arcturus svævende lydbillede. 

Flot var det også at opleve det danske supportnavn, Iotunn. Bandet har været i rivende udvikling siden de blev en del af vores The New Shit i 2016. Snart er de klar med deres anden EP. Denne aften gjorde lyden i Amager Bio dem fantastisk godt. Det var fedt endelig at opleve de proggede metallere men dén live-lyd, som de fortjener. Stort, større, størst! Det band spiller fremragende og bliver spændende at følge fremover!

Smuk aften i Bioen, på trods af det svage fremmøde.