Angelcorpse. Foto: Weiss

Angelcorpse. Foto: Weiss

For første gang nogensinde gav døds blackerne i Angelcorpse koncert i Danmark. Det skete en søndag aften i slutningen af februar i Pumpehuset lille sal.

Inden Angelcorpse gik på scenen skulle vi dog igennem en næsten 2,5 times lang opvarmning, fordelt over de 3 bands “Degail”, “Vorum” og “Pherenelith” – alle tre bands der på den ene eller anden måde minder om Angelcorpse, i deres både blackede og dødsmetalliske udtryk.

I længden var det dog næsten for meget af det gode, da man efter tre højenergiske koncerter allerede var mere eller mindre bombet og smadret i hovedet, da Angel Corpse så langt om længe gik på.

Og det var både til at se og mærke, at den pæne mængde af dødsmetal fans i Pumpehuset, altså var mærket af de mange koncerter forinden.
Trioen i Angelcorpse udviste da heller ikke mere end lige præcis den nødvendige entusiasme overfor publikum, da de igennem deres ca 3 kvarter lange sæt, bragede igennem med deres undergrunds dødsmetal, der starter med udgivelsen “Hammer of Gods” tilbage fra 1996, “Exterminate” fra 1998, “The Inexorable” fra 1999 og 2007 udgivelsen “Of Lucifer and Lightning”.

I 45 min. nonstop brutal metal, hvor kun enkelte “fuck yea” -udbrud mellem numrene fra frontmand/bassist Peter George Helmkamp, blev adresseret mod sit publikum, virkede det som et lettere rutinepræget Angelcorpse. Samtidig havde guitarist Gene Palubicki uhyre travlt med konstant, at holde øjnene dybt plantet på sit guitarspil. Showmæssigt var Angelcorpse på ingen måde interessante.

Men deres musik kom ud over scenekanten og en velspillet udgave af “Christhammer” satte dog et solidt punktum for ekstremmetal aftenen i Pumpehuset. Den første med Angelcorpse i Danmark nogensinde, som aldrig rigtig blev vildt interessant.

6-penta