Fredag d 17/2 fik jeg min High Voltage debut. På en aften hvor Junkyard Drive holdt release party. Der var lang kø ved min ankomst, hvilket jo må ses som et godt tegn. Heldigvis nåede jeg da ind og fik mig et par af de gratis fadøl inden musikken. 

Anmeldelsen er skrevet af gæsteanmelder Martin Horn Pedersen

Inden Junkyard Drive selv indtog scenen stod den på opvarmning fra Libido Overdrive

Libido Overdrive

Libido Overdrive. Foto: Martin Horn Pedersen

Libido Overdrive. Foto: Martin Horn Pedersen

Så skulle den stå på hard rock 80style, det var der ingen tvivl om. Blot ved et hurtigt kig på bandet, inden de indtog scenen, var vi skudt direkte tilbage til 80’erne. Desværre var bassen det absolut eneste man kunne høre – og i dén grad også mærke – da showet blev sparket i gang. Helt absurd så meget bas der kom ud. Har stået på jyske diskoteker med langt mindre bas.

Utrolig irriterende da det både gjorde det umuligt at høre forsangeren, men også synes at dræbe nuancerne i musikken. Selv da lyden halvvejs i sættet begyndte at blive bedre, var forsangeren utrolig svær at høre. Til klassisk 80’er hardrock skal det altså bare være muligt at høre forsangeren ellers mister numrene meget af deres værdi. Måske var det også derfor, at store dele af publikum flere gange i løbet af koncerten, valgte at befinde sig andre steder end foran scenen? Inden sidste nummer fik vi en omgang konfetti, hvilket samtidig markerede slutningen på de 30 minutter, hvor bandet aldrig rigtigt slog igennem hos publikum.

4-penta

 

 
 

Junkyard Drive

Junkyard Drive. Foto: Martin Horn Pedersen

Junkyard Drive. Foto: Martin Horn Pedersen

Heldigvis virkede der til at være styr på lyden til hovednavnet.  Vokalen til Junkyard Drive gik nu også langt bedre igennem. Der var også show på scenen og tydligt at bandet, ligesom Libido Overdrive, er opmærksomme på, ikke at se kedelige ud på scenen. Koncerten blev naturligvis domineret af numre fra debutalbummet “Sin N’ Tonic”, der som nævnt var releasefest på denne aften. Stillen var på mange måder den samme, som der var lagt i ovnen til tidligere. Nemlig festlig hardrock. Det hele var bare lige skruet dét ekstra op i kvalitet. Både forsanger og guitarister gjorde et godt arbejde med holde publikum involveret og aktive i showet.

Da det var en releasekoncert var jeg på forhånd meget begrænset i mit kendskab til bandet, men det, som i hvert fald står klart denne aften er, at de er komme for at spille festlig rockmusik og det virker. Folk er klar på fest! Der blev naturligvis også plads til nummeret “Geordie”, som bandet har fået noget tid i radioen med, hvilket må siges at være flot af et så ungt band. Jeg foretrækker dog klar den udgave vi fik live, frem for den på pladen, da de rockede elementerne her fik lov til at fylde noget mere og på den måde gav en masse ekstra energi og power til nummeret!

Derefter nåede vi ud i en længere omgang ”Vi er færdige – nej vi har mere.” Generelt virkede det til, at de på ingen måde have lyst til at forlade scenen. Hvilket naturligvis giver god mening, men måske nogle af alle party tricksne skulle være brugt lidt før. En lang, lang guitarsolo i ekstra ekstra nummeret virker som et mærkeligt sted, men drengene bar’ den hjem og skal nok få skabt tonsvis af fest i det danske land, hvis de forsætter den stil.

Så alt i alt leverede hovednavnet denne aften. Trist med lyden til opvarmning dog. Og så er det måske bare mig der er fra Jylland, men hvis folk hjemme i Esbjerg opførte sig som på High Voltage, så havde der været øretæver i luften denne aften. Skru ned for selvfedmen og lad venligst vær med, at gå ind i folk bare fordi du føler dig vigtig. High Voltage virker ellers som et gennemført sted. God musik og indretning!

7-penta