184364_tieddownDanske Forever Still blev tidligere på året signet af det tyske selskab, Nuclear Blast, der netop har udgivet bandet’s debut “Tied Down.” 

Det er en spændende fremtid Forever Still går i møde. Ikke nok med at deres album netop er blevet udgivet over alt i verden, så har de netop også påbegyndt en lang Europa tour med Lacuna Coil, der på fredag bringer dem til Lille Vega.

Her kan publikum godt forvente en medrivende hard rock/let-metallisk koncert, hvor bandet’s sans for at skrive store melodier, så absolut vil blive omdrejningspunktet sammen med Maja Shinings fine vokal. For det er her Forever Still vinder. Deres sans for at skrive ørehængere på mellem 2-4 min. vil med stor sandsynlighed give dem et stort og solidt følge i fremtiden.

Det ser vi allerede på albummet’s åbner “Scars”, der samtidig må siges at være et af albummet’s hårdeste, hvor sangerinde Maja Shining ikke bare demonstrerer sin glimrende skønsang, men også inkorporer råb og scream.

Herefter følger 9 sange, der primært er skåret ud fra samme formel som åbneren. Et vers der bygger op til det storslåede omkvæd, som vi ved vil komme. Og det er sådan set både albummet’s styrke og svaghed. For overraskelser er der få af. I og med, at sangene er skåret ud fra stort set den samme formel hele vejen igennem og det kan mod slutningen af albummet gøre helheden en smule kedelig.

Men samtidig er det fantastisk at opleve et dansk band, der virkelig kan og tør tage melodierne til sig og udnytte dem til deres fordel. Simpelthen fordi bandet rent faktisk KAN skrive ørehængere med en moderne kant. Sange som “Miss Madness”, “Scars”, “Your Life” og balladen “Save Me” er glimrende eksempler på dette!

Opsummering: Forever Still albumdebuttere på Nuclear Blast med “Tied Down”. Et album fra et band, hvor fokus har været skrive de helt stærke hørehænger hits, samtidig med at musikken bibeholder en moderne kant og nerve. Det slipper de stort set godt fra, omend det bliver en anelse ensformigt mod slutningen af albummet. Det bliver spændende at følge dem på de internationale scener i fremtiden!

Lyt specielt til: “Scars”, “Miss Madness” & “Save Me”

For fans af: Lacuna Coil & Evanescence

Forever Still – Tied Down udgives via Nuclear Blast

Læs i øvrigt vores interview, som vi lavede med Maja i forbindelse med signingen på Nuclear Blast